Den Helder scoort op elektrische laadpunten

15

Den Helder – Uit onderzoek van de website Kentekencheck.nu blijkt dat Den Helder meer elektrische laadpunten heeft dan het gemiddelde in Noord-Holland. Hiermee scoort Den Helder goed op het gebied van duurzaamheid.

Elektrisch rijden wordt in Nederland steeds belangrijker, naast dat het milieu vriendelijker is, is het ook in vele gevallen stukken voordeliger. Het enige nadeel is dat er momenteel minder laadpunten dan benzine stations in Nederland zijn. Momenteel heeft Den Helder exact 55 laadpunten voor elektrische auto’s, waarvan 3 in Julianadorp. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland ligt op 44 punten, hiermee scoort Den Helder zo’n ruim 20 procent hoger dan het gemiddelde.

Schagen telt 25 laadpalen en Texel al 32. De complete kaart van elektrische laadpunten in de provincie kan gezien worden op: https://www.kentekencheck.nu/laadpunten-noord-holland/

15 REACTIES

  1. In Julianadorp woont bijna 30% van de gemeentelijke bevolking met 3 laadpalen …., dus niet bepaald iets om trots over te zijn lijkt mij. 😉

  2. Als je inzoomt op het kaartje van beschikbare laadpalen dan lijkt het er op dat er veel palen door particulieren aangevraagd zijn. Zo valt op dat het aantal laadpalen in ons centrum (en dat met name in de buurt van openbare parkeerplaatsen) nul is! Als je als gemeente aangeeft te willen “vergroenen” dan moet je niet achter de feiten aanlopen maar juist vooruit strevend zijn. Neem als gemeente het voortouw en laat op de diverse openbare parkeerplaatsen in- en rond het centrum laadpalen plaatsen.

  3. Wie gaat dat betalen ? Op zich een goed idee , maar met de stok van de provincie achter de deur en de komende bezuinigingen , denk ik dat je dat idee nog wel een tijdje op de plank kan leggen.

  4. dat het milieuvriendelijk is is natuurlijk larie, 80+% van de elektriciteit in dit land wordt grijs opgewekt maar de uitstoot komt niet uit je eigen uitlaat dus het is “groen”, dromers……

  5. Lekker belangrijk, er rijden ongeveer 5 elektrische auto’s hier…zal niet veel meer zijn

    • Dat kon je nog weleens tegenvallen. Ik heb er meerdere dan door u genoemde vijf zien rijden. Op het industrie terrein, staan meerdere laadpunten. O.a. bij Peterson en bij Wilms. daar alleen al staan er genoeg.

    • F. Brand, nu al 5, Kunt U nagaan hoeveel het er volgend jaar worden. En heeft U de stekker hybrides ook geteld?

Comments are closed.