Edwin Krijns is de nieuwe Prins Carnaval

12

Den Helder – Edwin Krijns is de nieuwe Prins der Krabbetukkers. Hij werd zaterdag op een druk bezocht Prinsenbal voorgesteld. Prins Edwin I is geen onbekende in Bastion Pierre; als wethouder stond hij, met de sleuteloverdracht, meerdere keren op het podium in de troonzaal en bezocht hij daarnaast als carnavalsvierder jaren het Krabbetukkersfestival.

In zijn openingsspeech gaf de kersverse prins aan dat hij de vereniging heeft leren kennen als een vereniging waarin niemand alleen staat en iedereen meedoet. Daarnaast bedankte hij de tientallen vrijwilligers die jaar-in-jaar-uit zorgen voor een spetterend carnavalsfeest. Tot slot meldde hij dat de Waaienburgse trots bevoorrecht mag zijn met zoveel betrokken sponsors.

Prins Edwin I zal bijgestaan worden door de vertrouwde hofdames Irma en Dominique.

Huldiging
Tijdens zijn eerste avond als prins mocht Prins Edwin direct iemand huldigen. Op advies van zijn wijze Raad van Elf en leden van het Korps der Gardeofficieren heeft hij besloten om Rob Marks te huldigen voor zijn jarenlange inzet tijdens het carnaval. Rob zorgt er onder meer voor dat, ongeacht de weersomstandigheden, de feestgangers een veilig parkeerplekje vinden bij Bastion Pierre. Daarnaast verricht hij allerlei hand- en spandiensten, die variëren van het controleren in de verschillende feestzalen tot toezicht bij de toiletgroepen in Bastion Pierre.

De vereniging ziet in hem dan ook een voorbeeld evenementenregelaar, die met beide benen op de grond staat, een gulle glimlach heeft en over een dikke huid beschikt. Hij kreeg de versierselen omgehangen die horen bij Ridder in de orde der Carnavalshoed.

Blijf op de hoogte van de Krabbetukkers via Facebook, Twitter en Instagram. Volg hiervoor: @krabbetukkers

12 REACTIES

 1. en dan te bedenken dat prins peter de vrij nu wethouder is dan weet je hoe den helder er voorstaat

 2. hofdames mag dat nog in dit linkse land? komen vast eerdaags weer protesten, Monique met haar groepje “kick out de hofdame” leuzen roepend en vlaggetjes wapperend voor bastion Pierre ..

 3. Wel jammer dat de vorige ‘roeping’ ten kostte ging van heel veel gemeenschapsgeld.
  En als je thuis komt met een nieuwe roeping, hoe leg je dan uit dat deze wederom niet uitgeoefend kan worden, zonder het nuttigen van alcohol ….
  In dit geval is het dus simpel en hoef je nauwelijks iets uit te leggen: “Tja schat, Prins Carnaval was op dit moment het hoogst haalbare”..hik…
  Op de foto (rechter achtergrond), ziet u de nieuwbakken Prins in actie tijdens zijn bockbier trainingssessie.
  Kampioentje !!!
  https://i0.wp.com/denhelderactueel.nl/wp-content/uploads/2018/10/DSC4855.jpg?ssl=1

  • Erg slap wat U hier doet zelfbenoemde rechter.
   Edwin draagt de carnavalsvereniging een warm hart toe en dat wordt nu beloond met zijn benoeming. Een vereniging waar we overigens trots op mogen zijn. Bijna nergens onder de grote rivieren wordt het feest zo uitbundig gevierd als bij ons in Den Helder en dat al jaren lang. En of je er nu wel of niet van houd, het blijft bijzonder dat de kaarten elk jaar weer in een mum van tijd zijn uitverkocht.
   Overigens geeft U wel blijk van kennis betreffende mooie evenementen getuige Uw spitwerk in de foto’s van de afgelopen Bockbier tocht waar U zowaar een bekende ontwaart. Ook dat is een prachtig evenement in onze stad waar velen van genoten hebben!

 4. ‘bijna nergens onder de grote rivieren wordt het feest zo uitbundig gevierd als bij ons in Den Helder’…..
  man,man,man wat een belediging voor de zuidelijke provincies! Ga bijvoorbeeld maar eens 5 dagen op pad in Maastricht met carnaval, daar kan die omgetoverde sporthal nog heeeeel veeeel van leren! pfff wat een slappe opmerking Bodelo.

  • Ik begrijp beste Dutch, dat “onder de grote rivieren” beter gedefinieerd moet worden …….

Comments are closed.