Fotoclub houdt inloopavond

0

Den Helder – Iedereen die meer te weten wil komen over fotografie en alles wat daarbij komt kijken, wordt van harte uitgenodigd om de Inloopavond van de Fotoclub Den Helder bij te wonen. Deze wordt op dinsdag 27 november gehouden in het eigen clubgebouw, naast de Eben Haëzerschool aan de Ruyghweg – hoek Merelstraat.

Fotoclub Den Helder telt op dit moment bijna 50 enthousiaste amateurfotografen, zowel beginners als gevorderden, die in de maanden september tot en met juni iedere dinsdagavond bij elkaar komen.

Om ons heen wordt tegenwoordig bijna alles en iedereen op beeld vastgelegd. Meestal gebeurt dit met een smartphone of een compact camera en dit levert vaak hele leuke plaatjes op. Maar een bijzondere of creatieve foto maken met bijvoorbeeld een spiegelreflexcamera, met gebruikmaking van alle mogelijkheden van zo’n toestel, vergt meer kennis van zaken. Om dit laatste in de ruimste zin van het woord te bevorderen, heeft Fotoclub Den Helder zich ten doel gesteld haar leden op dit gebied meer vaardigheden aan te leren door elkaars kennis en ervaring te delen. Hierbij komen alle aspecten van de fotografie aan bod. Tevens worden voordrachten gehouden door gastsprekers, werkavonden en fototochten georganiseerd en andere fotoclubs en exposities bezocht. In het laatste weekend van maart wordt de eigen jaarlijkse clubexpositie gehouden.

Inloopavond
De Inloopavond begint om 19.30 uur en vanaf 20.00 uur wordt een gevarieerd programma afgewerkt. Zo worden zowel geprint aan de wanden als digitaal op een beamerscherm door de leden gemaakte foto’s gepresenteerd en desgewenst besproken. De leden sturen iedere maand foto’s in, waarvan er vervolgens één door hen tot foto van de maand wordt gekozen. Soms moeten de foto’s voldoen aan een bepaald thema. Ook wordt gedurende het clubjaar een aantal bekerwedstrijden gehouden.

Binnen de fotoclub zijn twee interessegroepen actief die zich verdiepen in natuurfotografie of in het maken van audiovisuele (AV) presentaties. Leden van beide groepen zullen deze avond door hen vervaardigd werk tonen. Verder zal in het kort worden uitgelegd wat conceptuele fotografie inhoudt en hoe met behulp van Photoshop een foto kan worden bewerkt, zodat een nog perfecter plaatje ontstaat. Kortom, het programma van deze inloopavond geeft een goed beeld van alle activiteiten die door Fotoclub Den Helder worden ontplooid. Tevens wordt de gelegenheid geboden tot het stellen van vragen.

Fotoclub Den Helder, opgericht in 1956, is aangesloten bij de Fotobond Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie. Clubleden kunnen deelnemen aan door de bond georganiseerde activiteiten, zoals wedstrijden, exposities, workshops en presentaties.

Nader informatie: www.fotoclubdenhelder.nl.