DHA-A leader
DHA-A leader

Gedenkplek Noorderhaven op indrukwekkende wijze geopend

Julianadorp – Onder grote belangstelling werd woensdagavond 7 november de Gedenkplek van Noorderhaven op indrukwekkende wijze officieel geopend. Cliënten van ’s Heeren Loo die deel uitmaken van de Kunstwerkgroep, onder leiding van Jan Nijhof, ontstaken het licht. De groep is het creatieve brein achter het ontwerp van de Gedenkplek.

Als symbool van verbondenheid en dat wij niet alleen zijn, namen zij het licht mee naar de Gedenkplek omdat het licht over de grenzen van de dood altijd aanwezig is. Tijdens de stille tocht werden in gedachten herinneringen opgehaald aan de mensen die er niet meer zijn. Vanuit de stilte kwamen de klanken van harpmuziek de bezoekers tegemoet.

Regiodirecteur Wiebrand Top verwoordde de verbinding van de plaats van de Gedenkplek in het Jubileumbos en de seizoenen. De bomen veranderen in het voorjaar, de zomer, herfst en de winter. Ook in het leven, van geboorte tot overlijden, kun je vergelijken met de seizoenen. “En daarom is er geen mooiere plek denkbaar voor deze Gedenkplek”. Geestelijk verzorger Anouk Helmich gaf uitleg over de symboliek. Het monument beeldt een zon uit, die in alle jaargetijden op zijn eigen wijze aanwezig is. Het kijkt uit over het water en de diepte. In het water staat een beeld van een meisje dat speelt op een fluit want ook een afgesneden tak kan muziek maken.

Aansluitend werden de namen van cliënten die hier vanaf 1971 zijn overleden genoemd. Na 1 minuut stilte werden bloemen gelegd en kaarsjes ontstoken. De Gedenkplek is vrij toegankelijk en is gelegen in het Jubileumbos, richting de kinderboerderij van woonzorgpark Noorderhaven.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

1 reactie

Reageren is niet meer mogelijk.