Geen garantstelling voor renovatie ziekenhuis

3

Den Helder – De Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) heeft voor de renovatie van de locatie Den Helder de gemeenten in de Noordkop verzocht om een garantstelling van 15 miljoen euro. Dat bedrag is een kwart van het totale investeringsbudget van 60 miljoen euro. Het gaat echter om een bijdrage “vanuit maatschappelijk oogpunt”, formeel is het budget al volledig gedekt.

In de Regionale Raadscommissie Noordkop is vorige week een advies over het verzoek voor garantstelling van de vier gemeenten (Den Helder, Texel, Hollands Kroon en Schagen) behandeld. “De colleges besluiten, onder meer vanwege het zwaarwegende element dat de noodzaak tot een maatschappelijke bijdrage is gedaald, het verzoek af te wijzen”, zo meldt het college van Den Helder dinsdag in een brief aan de gemeenteraad.

“Wij zijn verheugd dat de NWZ en haar partners zich inzetten voor de realisatie van de ontwikkeling van de locatie Den Helder en blijven deze ontwikkelingen op de voet volgen. Vanuit onze eigen rollen blijven wij ons samen met de raad inzetten voor de ziekenhuiszorg in de regio en met name voor de locatie Den Helder van de Noordwest Ziekenhuisgroep”, aldus het college.

3 REACTIES

  1. Zo geweldig is dit ziekenhuis niet. Voor het minste of geringste sturen ze je door naar Alkmaar of naar Amsterdam.

  2. Het investeringsbudget is al gedekt en toch komt er een vraag om garantstelling en wel € 15 miljoen, wat 25% procent is van het ‘gedekte’ budget.
    Dat lijkt mij een handige manier om je verwachtte, of misschien wel geplande budgetoverschrijding mee af te dekken.

    Zulks zie je ook altijd terug bij nieuwbouw van Stadhuizen, waar een (geplande) budget overschrijding van ongeveer 20% altijd opduikt, wanneer de bouw zich al in een ver gevorderd stadium bevind.
    Uiteindelijk moet daarna toch iemand het gelag betalen en door de jaren wijs geworden, weet u zeker wel wie daarvoor wordt aangewezen ….
    Niet verwonderlijk dat het college het verzoek heeft afgewezen, ze kent de truc. πŸ˜‰

Comments are closed.