Gewoon gelukkig zijn is niet vanzelfsprekend

0

Huisduinen – Danny Warbout geeft op vrijdag 16 november een lezing over ‘gewoon gelukkig leven’. De lezing is in het Dorpshuis van Huisduinen. De spreker geeft al vele jaren in binnen- en buitenland training in persoonlijke ontwikkeling.

Nadenken over geluk is helemaal in. En dat mag ook wel, gezien de realiteit van vandaag de dag: de verontrustende cijfers over het aantal mensen dat lijdt onder burn-out-, stress of andere spanningsklachten. De 40 procent van huwelijken en andere relaties waarbij het niet lukt om bij elkaar te blijven. De vele ouders die moeite hebben met het opvoeden van hun kinderen. Zij weten geen goed antwoord te vinden op de ‘druk’ van social media.

En dan werk. Onderzoek heeft aangetoond dat 65 procent van de Nederlanders werkt omdat het moet. Slechts 10 procent is echt gelukkig met zijn of haar baan. De meesten zijn blij dat het weer weekend is, of zijn aan vakantie toe of nog erger, verlangen naar hun pensioen over bijvoorbeeld 8 jaar! En ja het is waar, we klagen en mopperen wat af over wat ons allemaal overkomt……

Niet vanzelfsprekend
Gewoon gelukkig zijn (en blijven) is blijkbaar niet vanzelfsprekend. Het wordt tijd om het roer eens om te gooien en dan komen we al snel uit bij de belangrijkste uitdaging: onze manier van denken. De beroemde Einstein zei het al: problemen kun je niet oplossen met dezelfde manier van denken als waardoor ze zijn ontstaan! Dat is mooi gezegd, maar hoe doe je dat?

Warbout schreef over zijn aanpak een boek en ontwikkelde spellen om de inzichten te vertalen naar werk en privé, kortom naar de praktijk van alle dag. Meer dan tweeduizend deelnemers onder wie ondernemers, managers, topambtenaren hebben kennis gemaakt met dit nieuwe gedachtegoed. Maar onder de deelnemers ook mensen, die bewust voor deze training kozen door problemen thuis of op het werk van allerlei aard.

Na de lezing is er volop gelegenheid om vragen te stellen en om met elkaar in gesprek te gaan over het onderwerp. Vrijdag 16 november Dorpshuis Huisduinen. Aanvang 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.