Goede avond voor Helders basketbal

0

Den Helder – Het was donderdag een mooie avond voor het Helders basketbal. Zowel de dames van Dozy als de heren van Den Helder Suns wonnen hun uitwedstrijd. Voor beide teams was het de tweede zege van het seizoen.

Boy van Vliet was de grote man bij de basketballers van Den Helder Suns. In de reguliere speeltijd lukte het net niet en eindigde het spannende duel in een 78-78 gelijke stand. Daarna nam Van Vliet zijn ploeg bij de hand en door het maken van 12 punten in de verlenging was hij mede verantwoordelijk voor de 85-91 zege van de Suns bij Apollo Amsterdam.

Dozy Den Helder heeft de smaak van winnen weer te pakken. Het was even slikken voor de basketbaldames, toen na drie wedstrijden nog geen enkel punt was behaald, maar door een ruime 41-85 overwinning tegen Keijser Capital Martini Sparks is de tweede achtereenvolgende overwinning een feit. In de eerste helft was de toon al gezet tegen de Groningse rode lantaarndrager, de rust werd bereikt bij 15-44. De tweede helft kwam de zege geen moment in gevaar, de opmars op de ranglijst is ingezet. Topschutter bij de Helderse ploeg was Sarah Curran met 24 punten.