Goedkopere zorgverzekering voor Helderse minima

27

Den Helder – Inwoners van Den Helder met een laag inkomen kunnen via de gemeente weer gebruik maken van een goedkope zorgverzekering. De gemeente heeft hierover met Univé verzekeringen afspraken gemaakt.

Het Univé Gemeentepakket met aanvullende verzekering Compleet bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering, inclusief tandartsdekking. Daarnaast krijgt de verzekerde de mogelijkheid het verplichte eigen risico van 385 euro in maandelijkse termijnen te betalen.

Deelnemen aan het Univé gemeentepakket kan een ieder die in Den Helder woont en
een inkomen heeft tot 120% van de geldende bijstandsnorm. Daarnaast mag het vermogen niet meer bedragen dan de vermogensgrens, zoals bepaald in artikel 34 van de Participatiewet. De gemeente geeft maandelijks € 30,- (per verzekerde) als tegemoetkoming in de premie van dit Univé gemeentepakket.

Eigen risico
Het Univé gemeentepakket is met name aantrekkelijk als sprake is van een hoog of zelfs volledig verbruik van het verplicht eigen risico. Wie hoge zorgkosten heeft, door bijvoorbeeld een chronische ziekte en/of handicap. Voor slechts € 11,55 per maand extra is er een goed pakket, inclusief aanvullende verzekering.

Evenals in 2018 biedt het Univé gemeentepakket (met aanvullend pakket Compleet plus vergoeding eigen risico) ook de mogelijkheid het verplichte eigen risico in twaalf maandelijkse termijnen te betalen. De verzekerde betaalt dan per maand € 29,40 extra aan Univé. Dit betekent een korting van € 2,68 per maand. Univé draagt vervolgens het eigen risico af. De verzekerde moet dan echter wel zeker weten dat hij/zij jaarlijks zoveel ziektekosten heeft, dat het volledige bedrag voor de verplichte eigen risico ziektekostenverzekering moet worden betaald.

Premie
Voor de basisverzekering plus de aanvullende verzekering Compleet bedraagt de premie 125,24 euro per maand. Wie kiest voor het pakket inclusief Compleet Plus betaalt een premie van 154,64 per maand.

Neem voor meer informatie over de deelname aan het Univé gemeentepakket (tijdens kantooruren) van maandag tot en met vrijdag van 8.30 -12.00 uur contact op met afdeling Sociaal Domein, team Bijzondere Bijstand, via telefoonnummer 14 0223. Wie zich wil aanmelden voor het Univé gemeentepakket moet dat doen via Gezondverzekerd.nl (Den Helder).

27 REACTIES

 1. Ik ben unive verzekerd, zorg geregeld polis 120,95 pm Met eigenrisico 385 pj Ook ik kan , als ik het Unive verzoek, mijn eigen risico gespreid betalen. Dus zoveel verschil zit er niet in .

 2. En weer worden de verschillen tussen minima en modaal of iets minder dan modaal kleiner. Het is top om hen die het minst krijgen te ondersteunen, maar modalen kunnen hun hoofd ook al bijna niet meer boven water houden. Gemeentebelastingen stijgen….

  • er is steeds meer verborgen armoede en vooral onder de groep die u vermeld, zeker nu volgend jaar niet alleen de gemeentebelastingen stijgen maar oo de btw, hoogheemraadschap en meer, vooral huiseigenaren en gepensioneerden zullen er procentueel enorm op achteruit gaan, maar die worden nergens gesteund, je kunt je helemaal uit de naad werken maar valt op alle fronten buiten de boot, alleen de minima krijgen op alles steun en zijn er op het eind van de maand vele malen beter vanaf…. het is dankzij de knuffelmaatschappij van (groen) links hier helemaal de wereld op z’n kop geworden

  • Als je met een modaal inkomen je hoofd niet boven water kan houden is er iets serieus mis met je uitgavenpatroon. Mensen die met 120% van het bijstandsniveau nog in aanmerking komen voor deze zorgverzekering verdienen minimaal zo’n 1000 euro minder per maand (€1136 tegenover €2152), en als het om mensen op bijstandsniveau (€946) gaat is dat zelfs €1200. Dan krijgt zo’n minima persoon dan weliswaar huur- en zorgtoeslag, en kwijtschelding van de afvalstoffenheffing, maar dan nog is het verschil op bijstandsniveau zo’n pakweg 850 euro, per maand. Dan zullen die 30 euro die de gemeente erbij geeft echt wel zoden aan de dijk zetten, wordt het verschil 820 euro. Dat is op jaarbasis bijna 10.000 euro meer, netto, voor Jan Modaal, en dan heb ik nog niet eens rekening gehouden met een veel hoger bedrag aan vakantiegeld en een dertiende maand in december. Beetje raar om dan te gaan zeuren over 360 euro die iemand met een inkomen van maximaal 1136 euro van de gemeente ‘krijgt’.
   Temeer omdat iemand in de bijstand zowat verplicht wordt deze dure verzekering te nemen. Dit is voor gemeenten namelijk in feite een verkapte bezuinigingsmaatregel, heb je zo’n laag inkomen en je doet niet mee, en je komt ineens voor onverwachte medische kosten te staan die niet door jouw (goedkopere) verzekering gedekt worden, dan wordt je aanvraag voor hulp via de bijzondere bijstand afgewezen.

   • als huiseigenaar en je verliest je baan dan kom je al gauw onder die 120% en valt voor iedere regeling uit de boot tenzij je je huis waar je jaren hard voor gewerkt hebt verkoopt en de overwaarde opeet….. en de door u zo gewaardeerde nieuwkomers krijgen alles gratis in dit door (groen) links totaal kapotgemaakte land

    • Dus jij wil een uitkering , met alle kwijtscheldingen die daar voor minderdraagkrachtigen zijn , en vervolgens vergenoegd op je kapitaal van je huis gaan zitten broeden . Lekker hè van de sociale voorzieningen plukken, als dat zou lukken . Als dat je bedoeling is , dan ben je geen haar beter dan de linkse rakkers die je zo veracht .

     • m’n beste e. ik heb nog nooit en te nimmer één cent van de staat gekregen, en ben daar trots op omdat ik nu ook niemand iets en dan ook echt helemaal niets schuldig ben, vandaar dat ik ook zo af geef op die linkse kliek die met het knuffel gedrag het hele land aan het weggeven is

    • Daarvoor heb je tegenwoordig een woonlastenverzekering, de WW, en de transitievergoeding. Denken dat je voor iedere regeling buiten de boot valt, en dat je altijd je huis moet verkopen, dat klopt al heel wat jaren niet meer, u moet zich wat dat aangaat eens wat beter informeren.
     Ik vermoed dat u met nieuwkomers asielzoekers bedoeld? U beseft dat daarvan maar pakweg een derde niet mag blijven, de rest zijn echte vluchtelingen? Uiteraard krijgen ze allemaal onderdak, voeding en de nodige gezondheidszorg tijdens de procedure, en gezien ze niet mogen werken voor een werkgever zullen wij dat (samen met de internationale gemeenschap) moeten betalen. U noemt dat ‘ze krijgen alles gratis’, ik noem dat ‘ze zijn alles kwijt en hebben hulp nodig’. Wat had u dan gewild, dat ze op straat slapen en bedelen voor wat eten of zo? Of had u gewild dat ze helemaal niet komen, dat ze gewoon thuis hadden moeten blijven? Dat had voorkomen kunnen worden door een andere politiek te volgen, zoals hun landen binnen vallen op basis van leugens en er een totale puinhoop van maken, maar daar wilt u ook niets van weten!
     Daarnaast vraag ik me af hoe u (en anderen) altijd weer aan kunt komen met ‘links heeft ons land kapot gemaakt’. We hebben in de laatste 50 jaar maar twee linkse kabinetten gehad, met een linkse premier, in totaal 12 jaar, en in totaal heeft de PvdA in die 50 jaar maar 24 jaar in de regering gezeten. Zowel het CDA alsook de VVD zaten in deze periode 38 jaar in de regering, af en toe met de PvdA maar ook vaak zonder! En toch is het blijkbaar links dat het land kapot heeft gemaakt. Is dat nou de kracht van de herhaling, als je het maar vaak genoeg herhaalt geloven steeds meer mensen dat het wel waar moet zijn?

     • mevrouw, u klinkt als een reclameboodschap voor uw Jesse…..
      net als jehova getuigen aan de deur staan

     • Zoals gewoonlijk reageren met een ad hominem, omdat u de feiten die ik hier voorleg moeilijk kunt ontkennen. Maar als links regeert zelfs als ze in de oppositie zitten, zoals u hier blijkbaar beweert, dan zal dat centrumrechtse regeren wel helemaal niets voorstellen, geen wonder dat het dan zo’n ‘puinhoop’ is, niet waar?
      Trouwens vraag ik me af, u beweert in een andere reactie nooit een cent van de staat te hebben ontvangen? Ook geen hypotheekrenteaftrek? Dat is namelijk ook geld van de staat!

     • nee mevrouw K ook daar heb ik geen cent van genoten, afdragen voor alle opvreters mag ik dan wel weer met bakken tegelijk, hoe lang eet u al mee uit die ruif?

     • En weer een ad hominem, u kunt gewoon niet beter?
      Maar helaas al een behoorlijke tijd, dat gaat meestal zo als je ongeneeslijk ziek bent. En nog bent u jaloers, want u denkt dat ik iets ‘gratis’ krijg?

      Maar leuk voor u dat u nooit enige hulp nodig hebt gehad, dat betekend dat het u altijd voor de wind is gegaan. Dat zoiets puur geluk is beseft u niet?

   • Je hoeft je huis niet op te eten. Je hebt in de bijstand , nog altijd een bepaald bedrag wat vrijgelaten wordt. Het is niet meer dan logisch , dat je eerst je eigen vermogen aanspreekt , voor dat je aanspraak kan maken op bijstand. Je hebt als huiseigenaar immers jarenlangs de hypotheekaftrek genoten ? Dus je hebt als het ware ,de staat mee laten betalen aan jouw eigendom, doormiddel van rente aftrek van de belasting. Dus je hebt als het ware voor je eigen vermogen gewerkt met hulp van de staat. En niet , zoals jij het noemt voor de uitvreters. Die krijgen misschien nog wel geld van jou . Omdat jij het betaalde belastinggeld wat voor hen bestemd was hebt teruggekregen.

  • dat zeg ik toch ook niet, maar diegenen mét een eigen huis pissen dus gewoon naast de pot, dit zijn wel de mensen die dit land opgebouwd hebben en nu worden gestraft omdat links de nieuwkomers die nog niets hebben gepresteerd in dit land in een warm gespreid bedje wil leggen…..

   • En mensen die geen eigen huis hebben en alleen een AOW’tje hebben dit land niet mee opgebouwd?
    En nogmaals, willen dat mensen humaan en zonder vooroordelen behandelt worden, hetgeen links graag wil en over het algemeen politiek correct wordt genoemd, is iets anders dan een gespreid bedje, daarvoor moet u toch echt bij de christenen zijn.

    • u verdraaid het weer totaal, maar laat ook maar, uw linkse ideeën zullen dit land binnen de kortst mogelijke tijd totaal om zeep helpen, er is nu toch al geen weg meer terug, we zijn gedoemd, help mij met de Latijnse woorden voor “we gaan knuffelend ten onder”

     • Ik verdraai helemaal niets, ik stel u een vraag naar aanleiding van u nogal suggestieve opmerking dat de huisbezitter met alleen AOW naast de pot pist vanwege ‘links’ en de ‘nieuwkomers’. De AOW’er zonder huis heeft er namelijk wel recht op, en die heeft net zo hard gewerkt en het land opgebouwd, alleen met een lager salaris en andere verantwoordelijkheden. U bent naar verhouding rijk, met een eigen huis en aanvullend pensioen, maar u bent toch nog jaloers op de mensen die minder hebben dan u, want ze krijgen iets ‘gratis’.
      En nogmaals, dit algeheel heeft niets te maken met links dat nieuwkomers wil gaan knuffelen of dergelijke, dat heeft te maken met onze grondwet, artikel 1, nota bene de basis van onze rechtsstaat.

     • heeft niets met jaloezie te maken, alles met dat ik het er niet mee eens ben dat ik een groot deel van mijn inkomen moet afstaan aan anderen die te lui zijn om uit hun ogen te kijken, zie reacties hieronder en het feit dat er van uw geliefde nieuwkomers nog geen 6% aan het werk is dus 94% op mijn zak teert….. ik vind het helemaal niet erg om keihard te werken maar werken omdat een ander in de coffeeshop of de hele dag voor de buis kan zitten wil ik niet nee…. een overgroot deel van de Oostblokkers kunnen makkelijk weer naar huis als de luiaards aan het werk gezet worden

 3. Beste mevr Monique_K ,
  Bent u werkelijk zo naïef dat u niet ziet dat dit mooie Nederland langzaam maar zeker ten onder gaat aan geknuffel?
  Gaat u voor de aardigheid eens 2 uurtjes staan bij de Vomar in de Koningstraat en zie dan eens hoe druk die coffeeshops het hebben zo tussen 14.00 en 18.00 uur.En dit met 95% uitkeringstrekkers wat ik zeker weet.
  Deze lui zouden verplicht moeten worden om aan het werk te gaan ongeacht wat.
  We halen hier in dit land veel arbeiders binnen uit de voormalige Oostbloklanden om het werk uit te voeren wat die coffeeshop-bezoekers simpelweg verdommen.Plus dat dit soort mensen ook nog eens allerlei kwijtscheldingen krijgen.
  Enkele jaren geleden heeft de Consumentenbond i.s.m.de FNV eens een berekening gemaakt van de inkomsten en het uitgavepatroon van een bijstandsgezin met 2 kinderen op een middelbare school en een gezin met een modaal inkomen.
  CONCLUSIE: Het bijstandsgezin houdt eind van de maand meer over(geen kapitaal,maar toch) dan het modale gezin.
  Dit dankzij alle kwijtscheldingen en toelagen (voor school enz)
  Wij zijn in dit land echt aan het doordraaien.
  En ja,ik heb vanaf mijn 13de jaar gewerkt ,resultaat:Inmiddels minimaal 10% gekort op mijn pensioen.

  • Bij ongewijzigd politiek beleid zullen de barbaren die uit het Midden Oosten en Afrika komen aandobberen onze samenleving ontwrichten en de verzorgingsstaat om zeep helpen. Daar hoef je geen helderziende voor te zijn.

  • Ik heb wel een hoop van die vergelijkingen langs zien komen in de loop der jaren, maar daarvan was er geen enkele van de consumentenbond, in samenwerking met wie dan ook. Dus als u een linkje hebt, graag.
   Wat ik wel heb gezien waren vergelijkingen van gezinnen in verschillende situaties, en daarin werd de oude situatie, waarbij volwassen kinderen zelf ook een volledige uitkering ontvingen, benadrukt. Sterker nog, bij die vergelijking werd benadrukt hoe slecht de alleenverdienende Jan Modaal met 2 studerende kinderen het had vergeleken met een gezin waarin ouders en kinderen werken voor het minimumloon! Of neem dat idiote verhaal van VNO-voorzitter De Boer van een jaartje of wat terug, die vergeleek het inkomen van een bijstandsmoeder met twee kleine kinderen die verplicht iets moet bijdoen voor haar uitkering en daardoor voor die dagen recht op kinderopvangtoeslag heeft met het inkomen van een vmbo-lerares zonder kinderen. Als je niet op dat soort ‘kleinigheden’ let ben je inderdaad genegen om de onzin over het ‘goede’ leven van een bijstandsgerechtigde te geloven. Overigens heeft een bijstandsgezin met kinderen het alleen maar zo ‘goed’ vanwege de kinderen, zonder kinderen ziet het er heel anders uit. Dat is dan ook het opportune aan zulk soort vergelijkingen, het feit dat de kinderen een beetje uit de wind gehouden worden wordt gebruikt (misbruikt) om aan te tonen hoe ‘goed’ ALLE bijstandsgerechtigden het hebben.

   En uiteraard komt ook u aan met de werknemers uit het Oostblok, waarom doen de luie coffeeshop bezoekers in de bijstand dat werk niet. U beseft dat het om seizoenswerk gaat, zwaar en soms specialistisch werk waarvoor je lichamelijk geschikt moet zijn, meestal tegen minimumloon? U beseft dat dit seizoenswerk vaak korter duurt dan 26 weken, oftewel geen recht op WW? Dat is niet erg voor een Pool, die gaat met zijn gespaarde loon terug naar huis, maar wat doet de Nederlander zonder recht op WW .. die vraagt bijstand aan. Voor die toegekend wordt duurt het wel even, eerst 28 dagen inspanningstermijn voor een aanvraag in behandeling wordt genomen en dan nog 6 tot 8 weken, ondertussen stapelen de onbetaalde rekeningen en de boetes zich op want of je een voorschot/lening krijgt is ook afwachten. Sommige ambtenaren lijken te denken dat als ze de zaak maar lang genoeg traineren je ineens wel werk vindt, volgens hen ligt het namelijk aan je gebrek aan inspanningen en niet aan het gebrek aan werk waarvoor jij geschikt bent. Met een beetje pech raak je door zo’n ambtenaar je woning kwijt, dat is iets die ik in mijn kennissenkring heb zien gebeuren. En het dan nog gek vinden dat mensen dat risico niet willen nemen! Ik heb al heel vaak gezegd, en ik zeg het nog een keer, als je wil dat mensen vanuit een uitkering seizoenswerk gaan doen, maak het dan mogelijk om zonder problemen terug te stromen in de bijstand als dat werk korter duurt dan 26 weken.
   Voor de rest wat cijfers en grafiekjes van het CBS, onder meer over hoeveel mensen in de bijstand willen werken, en hoeveel ziek/arbeidsongeschikt zijn. Weliswaar uit 2016 maar zo verschrikkelijk veel zal er niet verandert zijn, arbeidsongeschikte mensen die massaal spontaan genezen bestaan niet. https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/40/helft-niet-werkenden-met-uitkering-kan-wil-niet-werken

   • u heeft de fraude van WW met de Polen voor de makkelijkheid even vergeten??
    de Polen krijgen tegenwoordig namelijk wel gewoon WW en eigenlijk best snel, daarnaast blijven ze tegenwoordig gewoon in NL, waarom denkt u dat de agrariërs hier opeens naar 50 slaapplaatsen per bedrijf willen, dat is om de Poolse uitkeringstrekkers van woning te voorzien,
    .
    en dat er mensen zijn (de coffeeshop bezoekers) die niet willen werken ligt weer aan (groen) links wat ze niet wil korten op de uitkering bij werkweigering, dit land moet veel en veel harder worden willen we nog een schijn van kans maken om te overleven…. stoppen met knuffelen is de eerste stap

 4. Ik zie zelfs dagelijks personen die de coffeeshop bezoeken, die bij de voedselbank hun eten voor hun gezin halen. Geld tekort om normaal boodschappen te kunnen doen, maar wel geld om dagelijks geestverruimende middelen aan te schaffen.

Comments are closed.