Hardrijders op herhaling

0

Den Helder – Een 62-jarige man mocht enkele dagen geleden zijn rijbewijs inleveren, omdat hij 72 kilometer per uur te hard reed. Woensdag zagen agenten hem omstreeks 08.45 uur weer rijden op de Boerhaavestraat. Hij is aangehouden en krijgt een proces-verbaal.

“Dit keer had hij geluk dat hij zijn auto mocht houden”, zegt de politie. “Wij mogen deze alleen in beslag nemen wanneer herhaaldelijk (meer dan één keer) dit misdrijf, rijden met ingevorderd rijbewijs, wordt gepleegd. De volgende keer zal dus bij constatering zijn auto in beslag worden genomen en worden vernietigd.”

Ook in de herhaling ging een 18-jarige man. Hij reed te hard op een snorfiets waarvan op de rollenbank bleek dat deze 59 kilometer per uur liep, waar volgens het kenteken 25 is toegestaan. De man was op zijn snorfiets in augustus ook al staande gehouden en toen bleek de snorfiets 69 te lopen. Er is toen een WOK-melding gedaan, wat inhoudt dat hij er pas weer mee mocht rijden als de snelheid van de snorfiets was teruggebracht en deze bij de RDW ter keuring had aangeboden. Dit had hij dus niet gedaan.

De snorfiets is in beslag genomen en wordt vernietigd. De man kan voor het rijden tijdens een WOK-status en het overschrijden van de constructiesnelheid een proces-verbaal tegemoet zien.