Helderse judoka’s in eigen stad in de prijzen

0

Den Helder – De 41e editie van de Internationale Open Helderse Judokampioenschappen vonden afgelopen weekend plaats in Quelderduijn. Aan dit door Dun Hong georganiseerde toernooi namen zo’n 550 judoka’s deel. Vanuit Bakker Sports deden weer diverse Helderse judoka’s mee, die een gooi deden naar een plek op het erepodium.

Voor Jayden Tijdeman (-12, -34 kg) was het de vierde keer dat hij aan dit toernooi meedeed. Eerder in 2015, 2016 en 2017 was hij al kampioen geworden en ook dit jaar was er de uitdaging om deze reeks voort te zetten. Overtuigend wist hij uiteindelijk ook dit keer weer al zijn zes partijen te winnen. Zijn 55e eerste prijs op een (internationaal) judotoernooi en zijn vierde achtereenvolgende titel op dit toernooi was daarmee een feit.

De broertjes Schippers wisten allebei een medaille binnen te slepen om zo ook hun prijzenkast voller te maken. TJ Schippers (-10,-34 kg) was in verband met te weinig judoka’s in een zwaardere gewichtsklasse ingedeeld. Het weerhield hem er niet van een mooie 3e prijs op te eisen. Zijn oudere broer BJ Schippers was oppermachtig in de klasse -12, 42 kg, wat hem dan ook zijn eerste felbegeerde 1e prijs op dit toernooi opleverde.

1e Prijs
Rens Meier was ook op dreef in de klasse -12, -46 kg. Ook hij was gebrand om nu eindelijk een 1e prijs te winnen op dit grootschalige judotoernooi dicht bij huis. Onder luide aanmoedigingen en gejuich van toeschouwers en aanwijzingen van de coach liet hij aantal mooie uitgevoerde judoworpen zien, waarmee hij zijn tegenstanders verraste. Alle partijen werden gewonnen en ook voor hem was er dan eindelijk een 1e prijs op dit toernooi.

De overige prijswinnaars waren Stef van Gemert, Chris Korver en Cyano Hunting. Stef van Gemert was ingedeeld in de klasse -10, -38 kg en liet mooi en aanvallend judo zien. Een welverdiende 2e prijs was zijn beloning. Chris Korver draaide voor het eerste in een zwaardere gewichtsklasse, namelijk -12,-30 kg. Hij had behoorlijk wat weerstand van zijn tegenstanders, maar wist toch een mooie 3e plaats veilig te stellen. Een mooi begin in een nieuwe gewichtsklasse. Ook Cyano Hunting (-10, -34 kg) wist de bronzen medaille te veroveren.