IJsbaan Den Helder onder water gezet

0

Den Helder – Schaatsen is nog lang niet aan de orde, maar de ijsbaan in Den Helder wil er wel op voorbereid zijn. En dus werd zaterdagochtend begonnen met het onder water zetten van de ijsbaan. De vrijwillige brandweer hielp een handje mee.

Zo’n project is niet in een paar uur voltooid, want het gaat volgens ijsbaanvoorzitter Joop van Schie om drie hectare. “Het water komt via een pomp uit de Linie”, laat Van Schie weten. “De brandweer staat elk jaar weer paraat, daar zijn we uiteraard heel blij mee.” Het mooie weer van dit jaar maakte dat de ondergrond van de baan heel droog was, dus er is flink wat water nodig.

De vereniging heeft dit jaar flink wat schaatsen aangekocht, zodat ze ook aan verhuur kunnen doen. “We zijn al aardig druk geweest met het slijpen van de schaatsen.” Als de vorst komt en doorzet, dan kan er hopelijk snel worden geschaatst op de baan. Er zijn nu zo’n 350 leden, maar zodra het ijs sterk genoeg is komen er altijd weer leden bij. Het lidmaatschap kost 8 euro, het tweede lid van het gezin en kinderen betalen 4 euro. En leden krijgen korting op de huur van de schaatsen en op het laten slijpen.

Blijft de vorst uit, dan is er vanaf 7 december in elk geval nog de ijsbaan in de Beatrixstraat. Leden van de ijsclub, tot 16 jaar, krijgen een gratis vrijkaartje voor de kunstijsbaan en met dat kaartje mogen ze ook naar het Marinemuseum en krijgen ze korting bij Jamin en de McDonald’s.