DHA-A leader
DHA-A leader

Kans op demonstratie tijdens intocht klein

Den Helder – De kans dat er inderdaad tegen Zwarte Piet wordt gedemonstreerd tijdens of voor de intocht in Den Helder is klein. Bij de gemeente zijn nog steeds geen meldingen gedaan en dat is voor een demonstratie wel verplicht.

In een persbericht laat de gemeente weten dat zij met de organisatie van de intocht, Sinterklaas, de politie en betrokken partijen in gesprek is om de intocht zo soepel mogelijk te laten verlopen. De organisatie heeft het programma zodanig ontworpen dat de kinderen volop van het feest kunnen genieten. Benieuwd naar het programma, kijk dan op www.heldersebinnenstad.nl.

Burgemeester Koen Schuiling krijgt vragen van ongeruste ouders, zoals: “Kan mijn kind als zwarte Piet gekleed de intocht van Sint bijwonen?” Burgemeester Koen Schuiling antwoordt: “Natuurlijk kan dat! Laten we er vooral een leuk feest van maken.” Overigens heeft Kick Out Zwarte Piet niet gesteld dat zij zelf naar Den Helder zou komen, maar dat zij hoopte dat anderen tegen de figuur van Zwarte Piet zouden demonstreren.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

2 reacties

  1. Judge X

    “Overigens heeft Kick Out Zwarte Piet niet gesteld dat zij zelf naar Den Helder zou komen, maar dat zij hoopte dat anderen tegen de figuur van Zwarte Piet zouden demonstreren”.

    Gevalletje van opruiing dus.

Reageren is niet meer mogelijk.