DHA-A leader
DHA-A leader

Kapotte rioolbuis zorgt voor vieze lucht bij stadhuis

Den Helder – Er was vanmorgen (donderdag 29 november) sprake van een slechte bereikbaarheid van het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg. Dat gold voor zowel de publieksbalies als de telefonische bereikbaarheid. De reden daarvan was dat er een vieze lucht werd waargenomen door medewerkers ter plaatse.

Onderzoek door de brandweer wees uit dat het ging om een kapotte rioolbuis. Doorwerken in deze vieze lucht was inmiddels geen pretje. Medewerkers konden aan andere dan hun gebruikelijke bureaus verder werken in ruimtes waar de stank niet of minder aanwezig was. Een en ander heeft geleid tot slechte bereikbaarheid voor mensen die belden of langs kwamen. Sommigen moesten onverrichter zaken weer weg. Zij worden uitgenodigd een nieuwe afspraak te maken.

De rioolbuis is direct vervangen door een nieuwe. Vanaf 14.00 uur was de bereikbaarheid weer hersteld.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

36 reacties

 1. Dick Berts

  Gemeente over de nieuwe huisstijl: “We willen laten zien waar we voor staan”. Zouden ze dan eindelijk eerlijk worden op het stadhuis?

 2. Henk van Kuijk

  Hoeveel stadhuizen hebben we nu? Waarom werken daar ‘medewerkers’ terwijl er volgens het college niet te werken valt? Waarom wordt er vergaderd, terwijl het daar permanent ongezond toeven is?

 3. RB

  apart dat de brandweer hiervoor komt, wij burgers moeten precies de juiste diagnose stellen en daar het juiste nummer bij bellen, anders oh oh ooh, stel je voor dat je bij een verward persoon toch eens de politie belt…..

 4. Andrea

  Heeft de naast stadhuis wonende Burgemeester s’nachts de rioolpijp kapot geslagen? Hij wil een nieuw stadhuis waar hij alles aan doet…
  Als een college niet eens hun eigen bezit kunnen beheren, waarom laten we ze dan ons gemeentelijk huishoudboekje bijhouden.
  Provincie doe je werk en stel Gemeente den Helder onder curatele!

 5. Nico (positief Den Helder)

  Het is o zo gemakkelijk om op alles binnen de gemeente negatief te reageren, iedereen de schuld van alles te geven en in een hoekje te zitten lachen. Is het niet beter met de gemeente in gesprek te gaan? Dat laatste heb ik eerder geroepen en ook aangekaart bij onze burgemeester. Noem het maar een burgerinitiatief. De grootste klagers hadden alleen maar cynisme, vaak lees ik de burgemeester trekt zich niets van de inwoners aan en is er niet voor hen. Jammer voor de criticasters. Het eerste gesprek in de vorm van een lunch tussen inwoners en burgemeester is er geweest, de volgende staan al op de kalender en in de agenda. Nee de burgemeester nodigt niet uit, dus geen goed nieuws show en pr voor de burgemeester. De eerste zijn door mij gevraagd en alleen namen zijn doorgegeven. Het was een doorsnede van de bevolking, jong en oud, rijk en arm, ondernemer en werkman/vrouw, vrijwilligers/sters. Gelijke mix man en vrouw en uit meerdere wijken incl Huisduinen en Julianadorp. Het gesprek verliep in een goede sfeer waarbij de burgemeester de zaken die de aanwezigen dwarszitten voor de voeten kreeg geworpen. Dit varieerde van toegang tot Den Helder en transit verkeer naar Texel, zorg voor de omgeving, De Schouwburg, Binnenstad etc., veel onderwerpen waarop de burgemeester antwoord gaf. Op diverse terreinen is al terugkoppeling naar deelnemers geweest.

  Hieruit blijkt dus dat wanneer je op een normale manier communiceert met mensen er meer mogelijk is dan wanneer je alleen maar afgeeft zonder 100% van de feiten te kennen. De mensen die deel hebben genomen waren allen blij en verheugd dat dit gebeurde en vooral positief over het feit dat naar hen geluisterd is.

  Wanneer we in Den Helder meer positiviteit ten toon stellen zal de teneur in de stad en daarbuiten hopelijk keren en zal Den Helder weer een goede naam krijgen waar inwoners en bezoekers positief over berichten Positief betekent ook werkbare oplossingen op problemen en geen losse onwerkbare flodders.

  Als inwoners deel willen nemen aan een lunch volgen jaar, Ronald Boutkan weet me te vinden.

  1. e

   Helaas. Mijn ervaring is anders. Zelfs door zijn naaste medewerkers wordt gezegd, als je hem al te spreken kan krijgen . Vaak kom je niet verder als zijn secretaresse.

  2. Dick Berts

   Nico Bais neem ik aan? Of een andere boezemvriend van ‘ons’ bestuur? De burgemeester weigert ieder gesprek met mij aan te gaan, hoe beleefd ik dat ook heb gevraagd. Mensen die bij het circuit horen en koste wat het kost voor hem willen applaudisseren, ontvangt hij maar al te graag. Schuiling is een clan burgemeester, maar geen burgemeester van ons allemaal.

  3. Dick Berts

   Niets is negatiever, dan de paar mensen die nog de moed hebben om dit maffiagat uit te mesten, weg te zetten als negatievelingen en azijnpissers. ‘Positief zijn’ is in dit Palermo aan het Marsdiep verworden tot de leus van de clan die via vriendjespolitiek deze mooie stad ten gronde richt!

  4. Bodelo

   Nico, ik vrees dat je bericht te positief is. Uit de reacties hieronder blijkt dat het onvoldoende wordt gelezen en/of begrepen.

  5. Henk van Kuijk

   Een groep bewoners vraagt al vijf jaar, tot de rechter toe, aan de burgemeester om openbaarheid financiën verhuizing schouwburg, maar krijgt die niet. Dit zijn de feiten, Nico. Daarvoor hoeven we niet aan de lunch hoor.

  6. RB

   Nico, héél leuk dat de burgemeester met een selectief groepje inwoners aan de praat gaat maar wat stroomt er uit voort, ik heb vernomen dat het een soort eenmalige ontmoeting is en elke vorm van antwoorden en of opvolging compleet uit blijft, wat heeft het dan nog voor zin behalve een soort PR voor de burgemeester?

 6. Hopje

  @Nico Wat ben ik het met jou eens!
  Jammer dat het zure rapaille hier alleen in zijn eigen gelijk geloofd en het vanachter hun computer allemaal veel beter weten. Want zij zijn zo slim en succesvol…..

  1. e

   Rapaille, U weet niet eens wie de mensen zijn die achter de reacties zitten !. En dan noemt u ze gemakshalve maar rapaille . Het zegt nogal wat over u zelf , over vooroordelen gesproken.

 7. Dutch

  rapaille

  rapaille zelfst.naamw.Herkomst: «Frans schorem; tuig van de richel; gepeupel Voorbeeld: `Het rapaille, het gajes, het tuig heeft verstand noch idealen. `Synoniemen: schorriemorrie, gespuis, geboefte…..
  Asjemenou….die Hopje scheert daar een hele groep reaguurders over een kam. Is dat in zijn/haar ogen geen vooroordeel?

 8. e

  Hopje, blijft als grote fan van de burgemeester zelf schuilgaan achter een nickname ! Ons uitmaken voor rapaille , ik neem aan , dat zij/hij de woorden van de hem/haar aanbedene letterlijk vertaald,en dan moeten wij nog met de haar/hem zo aanbeden burgemeester een gesprek aangaan ?

 9. e

  Het valt wel op , nu de gemeente wordt op het matje geroepen bij de provincie, worden de verdedigers van Schuiling weer in stelling gebracht. Hadden we voorheen ene Mieke Papo die zich daarvoor leende , nu hebben we Haags Hopje.

 10. Nico (positief Den Helder)

  Jammer Dick Berts, geen Nico Bais en geen vriendje/hielenlikker. Gewoon iemand die om deze stad geeft. Op een andere manier als de uwe, maar ook mensen die positief denken en doen kunnen hart voor de stad hebben. Mijn eerdere reactie veroordeelt niemand omdat een eigen mening gelukkig nog steeds een groot goed is in ons land, maar haal geen mensen omlaag die andere ideeën hebben en die een andere kijk op de zaak hebben. Ook dat is toegestaan in Nederland. Het zou mooi zijn als inwoners met elkaar een open eerlijk en respectvolle dialoog aangaan. Daar kan de gemeente Den Helder alleen maar mee winnen. Ik ben er zeker van dat de burgemeester daar voor in zal zijn. Hij is echter een klein radertje in het college/raad imperium. Ook zij moeten dan afstand doen van hun genomen leiding en sturing van burgerparticipatie, maar deze aan inwoners moeten geven zodat die in forumsetting hun ideeën kunnen ventileren. Vertrouwen moet er dan zijn tussen partijen. Zolang die er niet is zal het altijd kleine stapjes blijven die genomen worden, maar laat mensen hun stapjes zetten, dan komen de zevenmijl laarzen vanzelf aan de beurt. Dat forum moet wel geleid worden door een a-politiek iemand, dus een inwoner niet gelieerd aan de huidige politieke partijen anders gaat het mogelijk gewonnen vertrouwen op de rug van een arabische volbloed de stad uit.

  1. Dick Berts

   Schuiling een klein radertje in het college/raad imperium…. Nou dat getuigt wel van een diep inzicht in de gang van zaken in Den Helder. Zucht. Het is alsof ik Schuiling zelf hoor. De lunches die hij met u organiseert, werpen wel hun vruchten af. Althans voor Schuiling.

 11. e

  Als je zo dicht bij Schuiling vertoeft, dat je zijn lunch genoten kan uitnodigen, dan kan het haast niet anders dan dat u een van degenen bent die in stelling gebracht zijn of zich persoonlijk geroepen voelt , om het beschadigde blazoen van de Burgemeester op te vijzelen.( voor zover deze beschadigd is) Volgens mij heeft de man een pantser van onschendbaarheid om zich heen opgetrokken wat bijna niet te doorbreken is.

 12. Nico (positief Den Helder)

  Uit uw reacties blijkt dat u absoluut geen idee heeft van hoe ik in elkaar steek. Het geeft ook weer dat u zwelgt in uw eigen gelijk en het wegzetten van andersdenkenden als vriendjes van. Misschien is het toch anders. Kan het niet zijn dat ondergetekende misschien toch een andere kijk op de feiten heeft dan u, maar hetzelfde einddoel. Nee beste Dick en e, dat zou bij u niet op komen borrelen. Uw gelijk is toch het enige gelijk. Uw gedachtegang is heel nauw en waarschijnlijk verblindt door onwetendheid. Ik ben vriendje van niemand, heb een eigen mening gevormd door objectief overal naar te kijken en sta open voor andere ideeën en meningen. Misschien iets voor u twee. Nee ik noem u geen azijnzeikers etc. dat past niet bij mij. Ik spreek liever over positiviteit, niet over negativiteit. Valt wel op dat er maar een paar mensen zijn die negatief reageren. Anderen zullen er wel niets van snappen. Het zij zo. Wel typisch dat u niet ingaat op de vraag wie interesse heeft in een lunch met de burgemeester. Had u daar uw gif kunnen spuien tegenover de man zelf want ook kritiek mag tijdens een lunch gespuid worden, maar ja respect is ook zo’n dingetje. Discussie gesloten.

  1. RB

   en zo gaat het ook met de lunch met Schuiling, aan het eind wordt er geroepen discussie gesloten….

  2. Henk van Kuijk

   Inderdaad Nico, ik snap niet hoe je in 483 woorden geen antwoord kan geven op mijn feitelijke vraag.

  3. Andrea

   Ik heb geen interesse in een lunch met Burgemeester Koen Schuiling, dat bederf alleen maar mijn eetlust.
   Deze man is een Dictator, en niet zoals u noemt een kleine radar in de raad en college. Hij bepaalt en het college volgt. Ook tijdens gemeenteraadsvergaderingen kapt hij elke vorm van kritiek af. En u blijft positief over hem spreken?
   Noem maar man en paard, wie er allemaal aanwezig waren bij de lunch met de in uw ogen “Goedheiligman”. Dan kan iedereen een oordeel geven over de samenstelling van de mensen die hierbij aanwezig waren.
   In de tijd dat het ging over het stadhuis op de stationslocatie was er ook een groepje mensen die zich “Positief Den Helder” noemde. Als u daar deel van uitmaakte, is meteen alles gezegd.

   1. e

    Applaus !!! Andrea.Maar meneer Nico heeft de discussie afgebroken. Het vuur aan zijn schenen werd hem waarschijnlijk toch te heet .

   2. Andrea

    E, ik heb er nog eens over nagedacht, en de discussie hierbij met Nico Vos weer voor open verklaart. Nico mag mij namelijk even uitleggen hoe hij denkt over de daden van Burgemeester Koen Schuiling. Deze daden zijn op zijn conto, en in sommige gevallen helaas niet meer goed te maken zijn.
    Burgemeester Koen Schuiling is persoonlijk verantwoordelijk voor;
    – Dood Chopi (Milangelo Isidora) door een onverantwoordelijke lange vergunning af te geven voor het Tumbafeest.
    – Vervalsen van handtekeningen (van 2 wethouders, die zeggen niet te hebben getekend) inzake oude muziekschool.
    – Wegsturen van wethouder met anonieme brief (leeg vel papier), vanwege vermeende seksueel getinte smsjes. (aantijgingen nooit bewezen en wethouder mocht zich niet verdedigen)
    – Onrechtmatige ontruiming van Rob Scholte Museum en een gezin met 2 minderjarige kinderen. (Inmiddels blijkt er een huurcontract te zijn en alle huurpenningen waren voldaan, aldus een rechter)
    – Geruchten om privéleven van Burgemeester die nergens worden ontkend.
    – #blokeerpolitie. Eerst demonstratie anti zwarte piet faciliteren. Na onrust binnen de gemeenschap de bus demonstranten door politie laten tegenhouden. (Vergunning had nooit gegeven mogen worden, toch gedaan… En dan op het laatst de demonstranten weigeren vanwege nieuwe regeltjes die de demonstranten nooit konden uitvoeren omdat ze te laat werden medegedeeld)
    En er is nog wel meer te noemen, wat op de burgemeester is te verhalen.

 13. e

  Heeft u , dan een andere kijk , hoe Schuiling weg te krijgen? U streeft toch hetzelfde doel na ?

 14. e

  Oh , Eh , Wie betaald die lunches eigenlijk ? U gaat mij toch niet wijs maken , dat u dat doet meneer Nico ?

 15. skriks

  Op 30 november jl. werd het forum van DHA ´opgeschrikt´ door een positief verhaal van @Nico die uit naam van ´Positief Den Helder´ uitgebreid zijn verhaal deed over de goede kanten van zijn zelfbenoemde optimistische aard.
  @Nico vroeg zich in zijn bijdrage af of het niet beter zou zijn de democratische weg van het gesprek met de gemeente aan te gaan en meldde daarbij ook dat hij dat alvast maar even heeft ´aangekaart´ bij de burgemeester zelf.
  ´Het´ is allemaal nog pril want ´men´ heeft pas één lunch met elkaar genoten maar de planning is in ieder geval dat er nog vele zullen volgen, tenminste dat voorspelt @Nico.
  Het eerste gesprek tussen de burgemeester en het met grote zorg samengestelde ´burgerparticipatie´ gezelschap vond volgens @Nico overigens plaats in een goede sfeer en iedereen was zelfs blij en verheugd.
  In het tweede deel van zijn eerste bijdrage tapt @Nico echter plotseling uit een geheel ander vaatje want daarin begint hij snelle conclusies te trekken vanuit het blijkbaar toch vrij beperkte perspectief dat zijn positivisme hem biedt.
  Eerst wordt de wereld door hem voor het gemak onderverdeeld in zuurpruimen en positivo´s, dus vanaf dat moment weet iedereen bij welke groep hij hoort, tenminste volgens @Nico dan …
  Nadat deze horde is geslecht volgt er een vaststelling: de zuurpruimen geven alleen maar af zonder de feiten te kennen.
  Feiten die @Nico (wellicht door zijn eerste lunch) wel kent en die voor hem mogelijk aanleiding zijn tot deze vaststelling?
  De tweede vaststelling is dat Den Helder een slechte naam zou hebben echter uit die tweede vaststelling kan feitelijk geconcludeerd worden dat @Nico een getroebleerde verhouding met kritiek op ´zijn´ stad heeft daar ik toch zeker meen te weten dat de meeste Jutters hun stad echt wel liefhebben.
  Kritiek uiten en een slechte naam hebben zijn gelukkig ook niet onlosmakelijk met elkaar verbonden, sterker nog, kritiek uiten verraadt vaak zelfs verbondenheid.
  In een tweede bijdrage op dezelfde dag toont @Nico zich plotseling zelfs alwetend en oppermachtig.
  De wereld wordt namelijk in die tweede bijdrage nóg overzichtelijker neergezet via een definitie: er zijn de positivo´s die een open en respectvolle dialoog aangaan en er zijn de zuurpruimen die mensen die er andere ideeën dan henzelf op nahouden ´neerhalen´.
  Alleen met de positivo´s kan Den Helder volgens @Nico nog vooruit, wel behoeft het democratisch model nog wat aanpassing; de burgerparticipatie zou de burger namelijk afgenomen zijn door het ´college/raad imperium´ en daar moet dus volgens @Nico een ´soort forum-setting´ voor terugkomen en dan scheidt de voor die setting uitverkorenen slechts nog ´de natuurlijke behoefte tot ventilatie´ van de algehele democratische perfectie en natuurlijk de uiteindelijke zegeviering van het positivisme.
  Wat bij mij beklijft is de simpele scheiding (ter ondersteuning van een eigen theorie) van de Helderse bevolking in luttele groepen, ik zie zelf namelijk juist: kleur, diversiteit en dynamiek.
  Ook valt mij op dat ´stellingnames´ of ze nu links of rechts en coöperatief of tegendraads zijn allemaal een bijdrage leveren aan ons democratisch model en dat die pluriformiteit nu juist een wezenlijk kenmerk is van onze samenleving.
  Niet constructieve bijdragen op een forum krijgen overigens sowieso al minder weerklank en het zijn nu juist diegenen die met ongefundeerde kritiek grote problemen hebben die ik wantrouw.
  De gedachte ´het ene oor in en het andere uit´ valt in zo’n geval namelijk toch echt te verkiezen boven het ontwikkelen en uiten van wrok naar andersdenkenden.
  Anders gezegd: wanneer je jezelf niet al te serieus neemt ga je ook makkelijker met andere mensen om.
  En ja, natuurlijk is er het levensgrote probleem van de huidige elite die via de vrije markt vrij effectief ons democratisch model weten te misbruiken, echter, dat is een probleem dat we met zijn állen zullen moeten proberen te kraken tot het uiteindelijk breekt.
  Bovendien, een positivo verschilt intrinsiek eigenlijk maar weinig van een zuurpruim, beiden voelen zich niet gehoord maar uiten zich slechts verschillend.
  En over de kwaliteit van een expressie van een forumdeelnemer een simpel individueel waardeoordeel vellen zou ongepast zijn, een expressie op een forum is namelijk gewoon een gevoelsuitdrukking, niet meer en niet minder.
  @Nico concludeert, voor hij de discussie officieel en eenduidig afhamert, dat respect ´óók zo´n dingetje …´ is.
  Nu maar hopen dat de burgemeester hem niet al te veel voor de voeten loopt.

 16. Dick Berts

  Wanneer ik als tegenstander van de vriendenrepubliek Den Helder een lunch zou organiseren, dan kwam er vrijwel niemand, omdat alleen al je aanwezigheid daar tot grote problemen kan leiden. Een lunch met Schuiling vindt men echter geweldig. Dat verhoogt je status, je hoort erbij en mag mee eten uit de ruif van de clan die deze stad in een dodelijke wurggreep houdt.

Reageren is niet meer mogelijk.