Krabbetukkers kondigen nieuwe prins aan

0

Den Helder – Carnavalsvereniging De Krabbetukkers presenteren binnenkort een nieuwe Prins Carnaval. Jan de Leeuw, beter bekend als Jan I, gaat zich concentreren op andere taken binnen de vereniging.

Na een lange zomerstop zijn De Krabbetukkers weer fris voor een nieuw seizoen met tal van activiteiten, waaronder de seniorentournee van De Kwekkers van Waaienburg met muzikale omlijsting van het huisorkest en hofkapel De Bloaspoepers. Daarnaast is er traditiegetrouw het scholenrondje op de laatste vrijdag voor carnaval. Op zaterdag 17 november opent alweer het 57e carnavalsseizoen met een Prinsenbal in Studio 62, voor leden, vrijwilligers en sponsors.

Sinds 2009 zwaaide Prins Jan I, in het dagelijks leven Jan de Leeuw, de scepter over Waaienburg. Hij is onlangs gekozen tot President der Krabbetukkers en zal zich volledig storten op zijn nieuwe functie binnen de vereniging. Zodoende zal de vereniging op advies van haar wijze Raad van Elf en het Korps der Gardeofficieren een nieuwe prins kiezen. Wie de Prins der Krabbbetukkers wordt is voor nu nog een verrassing. Tijdens het Prinsenbal zal hij, de 11e Prins in het bestaan van de vereniging, voorgesteld worden.

Het carnaval vindt in 2019 plaats op 2, 3 en 4 maart in het feestpaleis Bastion Pierre. De kaartverkoop start zaterdag 2 februari om 11.11 uur in sportcentrum Quelderduijn.