Live: begrotingsraad Den Helder

1

Den Helder – De gemeenteraad van Den Helder vergadert woensdagmiddag en -avond (7 november) over de begroting voor 2019. Het college verdedigt haar voorstel, de fracties kunnen moties en amendementen indienen om de plannen nog iets te wijzigen. Wordt het Vogelasiel gered? Krijgt het IVC de voorgenomen bezuiniging van tafel? Komen college en raad gemaakte afspraken na?

Vanaf de start van de vergadering (16.00 uur) houdt DHA hier een live-blog bij. De berichtgeving hieronder wordt automatisch vernieuwd. Door op het blauwe rondje naast informatie te klikken kunt u direct chatten met andere aanwezigen. Normaal reageren kan uiteraard ook via de standaard reactiemogelijkheid onder aan dit artikel.

1 REACTIE

 1. Wethouder Biersteker net bij de begrotingsbehandeling:
  “U, Raad, weet dat wij als ChristenUnie de formatie zijn ingegaan met de opdracht van bezuinigingen op het sociaal domein.”
  O ja? De opdracht?? Van wie dan?? Van CDA en VVD? Of van jezelf?? Geen van de coalitiepartijen repte ook maar met één woord bij de verkiezingsdebatten over die bezuinigingen. Hoe is de burger bedrogen! De burger gaf, gezien de verkiezingsuitslag juist de opdracht NIET te bezuinigen op die sector. De kwetsbaren en de vrijwilligers zijn de dupe. Heerlijk, zo’n “regenboogstad”, die motie wordt prima gesteund…. jaja. Aan het einde van die regenboog ligt allerminst goud. De formatie was fout en een leugen naar de kiezer.
  De Stadspartij, dhr van Dongen:
  “We kunnen het geld maar 1x uitgeven.”
  Inderdaad, Stadspartij: 2 miljoen naar tekorten Schouwburg, 12 miljoen naar Havenbedrijf, 3 miljoen naar onnodige verhuizing stadhuis, 3 miljoen naar rentelasten Kooyhaven=20 miljoen. Dan resteert een habbekrats, en moeten de armen betalen.
  Wethouder de Vrij (PvdA, de arbeider en de armen):
  “Ook de bezuiniging op Sportservice blijft gehandhaafd. Ik raad de motie af.”
  Op mijn tennisvereniging trainen en bewegen ouderen onder begeleiding van Sportservice, uiterst nuttig.
  Raadslid Krul (CDA): “Geachte wethouder (Keur CDA), kunt u ons helpen bij het samen doen, het samen oplossingen vinden, in dit proces van omdenken.”
  Kijk, wollige verhultaal voor harde bezuinigingen.
  Dhr Mosk, Raadslid D66: “Ik wil dat u, wethouder, aangeeft wat de mislukte renovatie van het stadhuis precies heeft gekost.”
  Zo, die maakt het echt bont: het was met name D66 dat de renovatie/aanpassing stadhuis heeft gesaboteerd, vier jaar lang.

Comments are closed.