Man gebruikt vriendin als boksbal

1

Den Helder – De politie heeft dinsdag een 39-jarige Nieuwedieper aangehouden in verband met de mishandeling van zijn partner. Volgens omstanders gebruikte hij zijn vriendin als boksbal. De man werd gehoord en woensdag is hij met een dagvaarding heengezonden: in januari moet hij zich bij de rechter verantwoorden voor deze mishandeling.

In het kader van de Wet tijdelijk huisverbod kan namens de burgemeester aan de veroorzaker van huiselijk geweld een tijdelijk huisverbod van 10 dagen worden opgelegd. Hierbij mag de veroorzaker 10 dagen lang de woning niet in en op geen enkele wijze contact zoeken met het slachtoffer. In dit geval is dit ook gebeurd.

De politie kreeg woensdag – 5 uur nadat de man was vrijgelaten – een melding dat een raam van de woning van de verdachte werd vernield. Ter plaatse troffen agenten de man aan, hij was van mening dat hij toch de woning in moest en om in de woning te komen moest hij het raam in slaan. De man is aangehouden voor het overtreden van het huisverbod en vernieling. De man is vastgehouden en wordt voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Deze zal bepalen of hij langer vast moet worden gehouden.

Opvallend Detail: De man verklaarde tevens dat hij naar binnen ging, omdat hij papieren zocht voor een rechtszaak waar hij moest verschijnen in verband met een winkeldiefstal in juli. Hij heeft deze zitting niet bij kunnen wonen. De uitspraak van de winkeldiefstal is op dit moment niet bekend.

1 REACTIE

Comments are closed.