Merel Winder geselecteerd voor Oranje Jong Talent Selectie

1

Den Helder – Turnster Merel Winder uit Julianadorp is geselecteerd voor de Oranje Jong Talent Selectie van de KNGU. Zij krijgt hiermee haar status ‘beloftevolle talent’ van het NOC/NSF.

Drie jaar geleden heeft coach Monique Zwarthoed de jonge turnster uit Julianadorp voor het eerst gespot tijdens een regionale training. De organisatie TopTurnen Opmeer organiseert ieder jaar voor de regio Noord-Holland trainingen voor train(st)ers en turnsters die graag beter willen worden in turnen. Jezelf ontwikkelen is één van de pijlers van het beleid van Turncentrum TopTurnen Opmeer.

Merel heeft zich enorm ontwikkeld. Ze begon haar turncarriere bij sportlust Julianadorp, bij trainster Petra van der Hove-Verkamman en Charles Beekes, en traint op dit moment onder begeleiding van Zwarthoed zo’n 21 uur per week. Merel houdt van turnen en wil iedere dag een beetje beter zijn dan de dag ervoor. “Dat is een goede topsportmentaliteit waar wij bij TopTurnen Opmeer voor staan. Als je hard werkt, komt het succes vanzelf.”

Merel was door TopTurnen Opmeer ingeschreven voor de Nationale Instroomtest. Op zondag 11 november moest zij op fysiek als technisch niveau haar prestaties laten zien in het Nationaal Trainingscentrum in Heerenveen.

1 REACTIE

Comments are closed.