Met 140 over de N9: rijbewijs kwijt

2

Den Helder – De politie heeft dit weekend het rijbewijs van een 28-jarige man ingevorderd, omdat hij zaterdag met 140 kilometer per uur reed over de N9. De man reed voor een beveiligingsbedrijf. Een dag later zagen agenten dezelfde man weer in de auto van het beveiligingsbedrijf rijden. Dit keer werd hij aangehouden voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Er is contact geweest met zijn werkgever, van hen moest hij zijn auto, beveiligingspas en uniform inleveren.

Zondag werd een 20-jarige man door de politie aan de kant gezet. Hij reed met 120 kilometer per uur over de IJsselmeerstraat. Het was al donker en deze straat heeft ook geen aparte fietspaden: de fietsers rijden op het zelfde stuk weg als waar de auto’s rijden. Onverantwoord dus. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.

Verder was er een 62-jarige man die 72 kilometer per uur te hard reed op de N9. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

2 REACTIES

 1. het is echt tijd voor meer controles speciaal binnen de stadsgrenzen, er rijden veel te veel idioten hier en omdat ze er al tijden mee weg komen gaat het van kwaad tot erger, eerst komen ze tijdje weg met 60 km u , dan wordt het 70 km u, 80 en zo bouwt dat op naar excessen van de ijselmeerstraat…. van mij mogen ze zelfs flitskasten neerzetten op wegen die er om bekend staan dat er hard gereden word

  • Geheel mee eens.

   Als de mensen anno 2018 alleen nog maar zingeving kunnen vinden in ‘gamen’ en jezelf misdragen op de openbare weg, dan mag het pakket maatregelen van de wetgever niet achterblijven.

   Het gaat uiteraard deze kant op::

   1. De maximum snelheid in steden en dorpen gaat naar 30 km/h. Dat is al een tijdje bekend.
   2. Alle drempels verdwijnen
   3. Alle drempels verdwijnen omdat elke auto een datalogger krijgt met GPS. Die registreert snelheid en controleert in realtime de toegestane snelheid op de actuele locatie en de status van een eventueel verkeerslicht op de actuele locatie. Boetes worden automatisch gegenereerd.
   4. Vanaf 2025 krijgt iedereen een psychologisch onderzoek vóórdat het rijbewijs mag worden gehaald.
   5. Boetes worden vierhonderd tot duizend keer zo hoog.
   6. Het puntensysteem wordt strenger.
   7. Het wordt mogelijk om het rijbewijs voor altijd in te vorderen.

   Zijn dit draconische maatregelen? Ja, dat zijn het! Maar het verkeer is inmiddels tien keer draconisch verloederd, dus in de context is het een ‘bescheiden poging de beschaving gedeeltelijk terug te winnen’.

   Natuurlijk schrikt elke asomobilist hiervan. Maar dan knal ik deze erin: ‘Dacht je soms van niet dan?’

Comments are closed.