Motorcross Kooypunt stap dichterbij

4

Den Helder – Het Helderse college van B en W geeft groen licht aan motorsporters om een vergunning aan te vragen voor de crossbaan op Kooypunt. Het gaat om een tijdelijke vergunning totdat de permanente crossbaan in Hollands Kroon er is.

Het is een vergunningenverhaal oftewel bestuurlijke pingpong. Hollands Kroon is sinds 2013 bereid een blijvende baan binnen haar grenzen te realiseren. Zolang die er nog niet is, zouden de crossers op de bestaande baan op Kooypunt in Den Helder terecht kunnen. Althans voor de duur van vier jaar en op uitdrukkelijke voorwaarde dat Hollands Kroon de procedure in gang zou zetten voor de permanente baan.

Den Helder sprak de bereidheid voor een voorlopige vergunning in 2014 uit. Hollands Kroon draalde echter met de vergunningen-procedure, waarop de rechter in 2017 de Helderse vergunning vernietigde. Er mocht dus niet op Kooypunt gecrost worden. Nu Hollands Kroon alsnog een begin heeft gemaakt met de (milieu-effect -MER) procedure tot een permanente baan, komt de tijdelijke baan op Kooypunt weer in beeld.

Lang verhaal kort: de motorcrossers mogen andermaal bij de gemeente Den Helder een vergunning aanvragen voor het tijdelijk crossen op Kooypunt, zijnde het perceel Luchthavenweg 30, zodra Hollands Kroon daadwerkelijk het MER-traject is ingeslagen.

4 REACTIES

  1. Dat is voor het eerst dat ik kan zeggen. Dat de gemeente den helder iets goed doet. Chappo voor de motorcrossers.

  2. Denk dat het niet lang zal duren eer de notoire dwarsliggers van de Kortevliet zich melden. Maar hoop dat er eindelijk weer eens gecrosst kan worden in Den Helder.

  3. Hoelang is tijdelijk ! Straks , krijg je weer het gelul , van we zitten er al zolang het is ons recht geworden. Maar , is dit geen dooie mus. Zij mogen de vergunning pas aanvragen , als Hollandse Kroon daadwerkelijk het MER traject is ingeslagen. Dus als die de zaak vertragen, dan kan de crossclub nog lang wachten op een vergunning .

Comments are closed.