NL-Alert nu ook via de bushalte

2

Regio – De overheid zendt maandag 3 december om 12.00 uur weer een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Nieuw is dat NL-Alert uitbreidt naar aanvullende kanalen om zoveel mogelijk mensen te informeren en te alarmeren bij een ramp in de omgeving. Zo is NL-Alert vanaf 3 december in Noord-Holland ook te zien op veel digitale vertrekborden bij bushaltes. Het is de eerste keer dat het controlebericht op vertrekborden wordt getoond.

Bij een ramp in de buurt, kan de overheid via NL-Alert informeren en alarmeren. Op mobiel en digitale vertrekborden bij bushaltes is te zien wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen. Ontvang of zie je een NL-Alert? Informeer en help de mensen om je heen. Zo weten zij ook wat zij moeten doen.

Doen bij een NL-Alert:
1. Lees direct het bericht.
2. Volg de instructies op.
3. Informeer en help de mensen om je heen.

Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet de gebruiker dit zelf doen. Ga nu naar www.nl-alert.nl en stel je mobiel in.

2 REACTIES

  1. Ik heb nog nooit een controlebericht ontvangen. Wél kreeg ik hem in januari vanwege een beetje wind. Dus ik ben benieuwd!

Comments are closed.