DHA-A leader
DHA-A leader

Nog geen vergunning voor protest bij intocht

Den Helder – Er is nog geen vergunning aangevraagd voor de demonstratie tegen Zwarte Piet, tijdens de komende intocht. Dat meldt de gemeente Den Helder. De intocht van Sinterklaas in Den Helder is dit jaar op 17 november. De Sint komt dan weer aan op Willemsoord. Hij meert rond 11:15 uur afmeren bij de Reddingsbootsteiger in de Binnenhaven, tegenover de Flaneerkade.

De verwelkoming zal door burgemeester Koen Schuiling en voorzitter HOB Mark de Graaf geschieden. Na het afmeren gaat de Sint met zijn Pieten naar de Stadshal en daarna in optocht door de binnenstad.

In het Sinterklaashuis in de Spoorstraat kunnen kinderen hun tekeningen of cadeautjes die ze voor de Sint hebben gemaakt brengen. Dat kan ook op zaterdag 24 november en 1 december van 12:00 tot 16:00 uur en op woensdag 21 en 28 november van 13:00 tot 17:00 uur en tenslotte ook nog op zondag 25 november en 2 december van 13:00 tot 16:00 uur. De Sint zal op deze spannende dag ook de winkelstraten bezoeken en ook de Beatrixmarkt met zijn aanwezigheid vereren.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

7 reacties

 1. Denise

  De zwarte piet liefde is ook sterk verankerd. En zwarte piet verbindt ons echte Nederlanders. De saamhorigheid neemt toe. De patriottische lente vangt aan.

 2. piet

  lijkt me niet verstandig dit door te laten gaan. en dan vooral voor die arme linkse knakkers die de boel hier willen komen verstoren. kan nog weleens flink uit de hand lopen voor deze kliek. denk dat ze deze actie tot Sintjutte(r)mis zullen gaan heugen 🙂 wij staan er in ieder geval om ze te verwelkomen 😉

  1. GT

   De blokkeeractie van de Friezen vorig jaar, verdiend overal navolging. Het moet dit tuig goed duidelijk worden dat we pal staan voor onze Sinterklaas en zijn Zwarte Piet.
   Meneer Schuiling moet zich nog maar eens achter de oren krabben en zichzelf afvragen of hij wel vergunning moet verlenen aan figuren die in de gaten worden gehouden door de veiligheidsdiensten.
   Anders kon het wel eens flink uit de hand gaan lopen.

   GT

Reageren is niet meer mogelijk.