Ook dit jaar Santa Run door de binnenstad

0

Den Helder – Ze staan alweer te trappelen van ongeduld, al die kerstmannen die zondag 16 december om 14.00 uur van start gaan voor de zesde editie van de Rotary Santa Run Den Helder. Vorig jaar gingen maar liefst 250 mannen, vrouwen en kinderen als kerstman en kerstvrouw verkleed door de straten van het Helderse centrum. Het zal ook dit jaar ongetwijfeld weer een gezellig evenement worden voor jong en oud.

De Helderse Rotary Santa Run wordt ook dit jaar weer georganiseerd door de Rotary Club Den Helder. De opbrengst gaat naar drie organisaties: de Nierstichting, het Jeugdsportfonds Den Helder en de JBC rollers (de rolstoelbasketballers uit Julianadorp). De Nierstichting ondersteunt de ontwikkeling van een draagbare kunstnier. Hierdoor zijn nierpatiënten niet langer aangewezen op een dialyseapparaat in een ziekenhuis. Met een draagbare kunstnier kunnen zij thuis of elders zelf hun dialyse uitvoeren.

Het Jeugdsportfonds Den Helder geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. In Nederland groeien ruim 423.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Zo’n 150.000 kinderen uit deze groep kunnen nergens aan meedoen, waardoor deze kinderen allerlei kansen mislopen die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn.

Rollers
De JBC Rollers geven sporters met een beperking de gelegenheid om toch sportief bezig te zijn. Alle ‘rollers’ hebben voor de uitoefening van hun sport een sportrolstoel nodig en deze zijn erg duur in aanschaf. Ook voor het vervoer van de stoelen naar wedstrijden zijn extra transportmiddelen nodig. Met de (gedeeltelijke) opbrengst van de Santa Run hoopt de Rotary een steentje te kunnen bijdragen aan de sportbeoefening van de JBC rollers.

Iedere loper steunt door zijn deelname deze goede doelen. Dankzij de sponsoring van Helderse bedrijven en organisaties en met de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers kan dit evenement ook dit jaar weer gerealiseerd worden.

Deelnemen?
De Rotary Santa Run Den Helder wordt een ‘Fun Run’ voor het échte kerstgevoel! Iedereen kan meedoen! Je hoeft geen geoefende runner te zijn want de route wandelend afleggen mag ook. Zelfs samen met hond en kinderwagen! Op deze koopzondag voor de kerst krijgt het stadscentrum door de vele kerstmannen en kerstvrouwen, groot en klein, een extra gezellige sfeer. Om 13.45 uur verzorgt Rik Niks de warming up met muziek op het Julianaplein (en dat is al een belevenis op zich, mag u echt niet missen!) en om 14.00 uur gaat de Run daar van start.

Onder de deelnemers aan de Santa Run worden 55 vrijkaarten voor de ijsbaan op de Beatrixstraat verloot. Dit alleen al is reden om mee te doen! Inschrijven kan via de website https://denhelder.rotarysantarun.nl. Voor €10,- inschrijfgeld ontvangt iedere deelnemer een kerstmannen pak plus baard en na afloop is er voor iedere deelnemer erwtensoep en koffie met een stuk Limburgse vlaai en een medaille! Inschrijven kan ook nog op de dag van de Run zelf bij de tent van de Rotary Santa Run op het Julianaplein.