DHA-A leader
DHA-A leader

Podiumplaatsen voor Helderse judoka’s

Den Helder – De jaarlijkse Noord-Hollandse kampioenschappen Judo voor B-pupillen (-12) vonden zondag 11 november plaats in Sporthal De Walvis in Beverwijk. De Helderse afvaardiging van Bakker Sports bestond uit Chris Korver, Jayden Tijdeman, BJ Schippers en Rens Meier. Het leverde vier podiumplaatsen op.

Zij hadden zich een week eerder bij de afdelingskampioenschappen in Anna Paulowna weten te plaatsen voor dit Districtstoernooi. Deze afdelingskampioenschappen werden op drie verschillende plaatsen in Noord-Holland gehouden. De beste vijf van elke gewichtsklasse plaatste zich voor het Noord-Hollands kampioenschap, zodat er uiteindelijk maximaal 15 judoka’s per gewichtsklasse moesten aantreden voor de eindstrijd.

Chris Korver ging voortvarend van start en wist al zijn partijen in de lichtste gewichtsklasse tot -27 kg te winnen. Het leverde hem de felbegeerde districtstitel op.
Jayden Tijdeman (-34 kg) rekende tot aan de finale af met drie tegenstanders van topjudoclub Kenamju uit Haarlem waar hij zelf ook traint. In de finalestrijd moest hij het opnemen tegen een geduchte rivaal van opnieuw Kenamju. In de eindfase van deze wedstrijd delfde hij helaas het onderspit. Een tweede prijs in deze zware poule was zijn beloning.

BJ Schippers (-42 kg) begon de ochtend met een bezoekje aan de dokter in verband met een astma-aanval. Met behulp van medicijnen wist hij zich toch op te peppen voor het belangrijkste toernooi van het jaar want ja, deze mocht niet gemist worden. Ondanks zijn gezondheidsproblemen wist hij toch een mooie derde prijs in de wacht te slepen. Ook Rens Meier was gebrand op een podiumplek. Net als BJ was het voor hem de laatste keer om aan te mogen treden als B-pupil. In de strijd om het brons in de -46 kg klasse, moest hij aantreden tegen zijn welbekende tegenstander, waar hij eerder tijdens de afdelingskampioenschappen van had verloren. Nu wist hij de overwinning naar zich toe te trekken, waardoor ook hij een derde prijs wist te bemachtigen.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: