Politie druk met winkeldieven

4

Den Helder – De politie is de afgelopen dagen volop in de weer geweest met de aanhouding van winkeldieven. Hieronder een kort overzicht:

Bij een supermarkt werd een 43-jarige vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw gaf aan dat zij met het openbaar vervoer naar de winkel was gekomen. Toen de vrouw achter in de politieauto mocht stappen om naar het bureau te gaan, bleek zij een autosleutel op zak te hebben. Door op de afstandsbediening te drukken kwam naar voren van welk voertuig deze sleutel was. In dit voertuig werden nog meerdere goederen, inclusief alarmlabels, aangetroffen.

Bij minimaal drie andere winkels konden agenten aantonen dat de vrouw die middag nog meer diefstallen had gepleegd. Zij mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden

Wist het niet
Een 36-jarige vrouw liep met vele kledingstukken een winkel in Julianadorp. Helaas voor haar zag een agent in zijn vrije tijd dit gebeuren. Hij hield haar aan. De vrouw werd overgebracht naar het bureau en verklaarde dat zij niet wist dat je met kledingstukken, welke nog niet zijn afgerekend, de winkel niet mocht verlaten om hiermee alvast richting je voertuig te lopen. Zij mag zich in februari bij de rechter melden.

Bij een melding van winkeldiefstal in de Spoorstraat kregen agenten door dat de twee verdachten de winkel hadden verlaten. Met het opgegeven signalement troffen ze op de Beatrixstraat een 20-jarige man en een 17-jarige jongen aan. De jongen bleek de fles parfum gestolen te hebben, maar de 20-jarige man gooide dit product snel kapot op de grond. De jongen had nog een ander flesje parfum bij zich en na onderzoek bleek deze bij een winkel in de Beatrixstraat te zijn weggenomen. Op camerabeelden was te zien dat de 20-jarige man hier ook producten had weggenomen. Beiden mochten een nacht op het politiebureau verblijven en zijn met een dagvaarding heengezonden.

Dinsdag werd een 55-jarige man aangehouden in een supermarkt. De man werd woensdagmiddag verhoord en bekende de diefstal. De man kreeg een boete van 300 euro.

Dat er zoveel verschillende afdoeningen zijn voor een winkeldiefstal heeft vooral te maken met de antecedenten van de personen. Allen hadden al eerder winkeldiefstallen gepleegd en daarom is er geen eenzijdige afdoening bij een winkeldiefstal.

4 REACTIES

 1. het word kouder hè, dus nog snel even het quotum voor 2018 realiseren daarna lekker warm binnen kunnen blijven tot Maart volgend jaar…..

 2. Dan vraag ik mij af, wat heeft deze reageerder hier boven tegen de politie.
  Want, dit is niet de eerste keer dat hij zo reageerd op onze handhavers.
  Is het ervaringen met hun, of is het het zure leven dat hij zelf creëert en niks bereikt heeft?
  Ik denk dat onze “dienders”goed bezig zijn en weleens wat meer waardering mogen krijgen gezien het salaris dat zij verdienen in contrast met de problemen waarin zij soms moeten handelen.

  • u wilt een totaal onderpresterende dienst belonen met een hogere vergoeding? u zult het niet ver schoppen in het echte bedrijfsleven…

 3. Het is wel duidelijk, u heeft het niet verder geschopt dan alleen tegen uw armzalige leven.
  Ik heb wat meer begrip voor uw reacties.

Comments are closed.