Politie krijgt 79 meldingen, een relatief rustig weekend

0

Den Helder – De Helderse politie heeft een relatief rustig achter de rug, zo meldt zij via Facebook. In de periode van vrijdagochtend tot en met maandagochtend zijn 79 incidenten afgehandeld. Hieronder een selectie:

– Een 18-jarige man reed vrijdag 78 kilometer per uur met zijn bromfiets. Hij kreeg een proces-verbaal en voor zijn bromfiets is een WOK-melding gemaakt.

– Vrijdagochtend vond een winkeldiefstal plaats bij een winkel in de Keizerstraat. Hierbij is de dader – nadat hij was aangesproken door personeel – weggerend. Op de beelden herkenden agenten zeer duidelijk een voor hen bekende 22-jarige man. “Wij wisten dat hij die avond moest voetballen en hebben hem bij het voetbalveld aangehouden. Hij heeft zijn wedstrijd helaas moeten missen.”

– Een 40-jarige man was voor de derde keer in een maand betrapt op het rijden in een auto terwijl de geldigheid van zijn rijbewijs was verlopen. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn auto is dit keer in beslag genomen en zal worden vernietigd.

– Op de Bassingracht is in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto vernield (bekrassen). Getuigen kunnen zich melden onder vermelding van registratienummer 2018217948.

– Zaterdag werd een vrouw mishandeld op de Doggersvaart. De politie kon een 16-jarige jongen aanhouden als verdachte. Hij is gehoord en kreeg een proces-verbaal.

– Zondag zagen agenten een 31-jarige vrouw rijden in een auto. Van haar was bekend dat haar rijbewijs al eerder was ingevorderd, omdat zij met drugs op had gereden. Zij werd aangehouden en kreeg proces-verbaal.

Verder waren er nog meldingen van geluid- en vuurwerkoverlast, alsmede van een aantal aanrijdingen en gevallen mensen. Daarnaast is ook bij een paar ruzies bemiddeld.