Rabobank doneert € 72.150, – uit Coöperatiefonds

1

Den Helder – De commissie Coöperatiefonds heeft tijdens de laatste ronde van 2018 maar liefst 23 aanvragen ontvangen van verenigingen en stichtingen. Hiervan hebben zij vijftien aanvragen toegewezen en totaal een bedrag van € 72.150,- gedoneerd.

“We hebben alle aanvragen zorgvuldig zijn doorgelezen en beoordeeld”, zegt commissielid en ledenraadslid Ruud Ramaekers. “We kijken niet alleen naar de financiële onderbouwing, maar ook naar de omstandigheden. Wat heeft de aanvrager er bijvoorbeeld zelf aan gedaan om geld bij elkaar te krijgen? Hoeveel mensen zijn er bij gebaat? Is het toegankelijk voor iedereen? Die informatie weegt mee in de beoordeling, want samen bereik je meer dan alleen, daar geloven we echt in.”

Donaties in de Gemeente Den Helder:
• Afdeling Noorderhaven van ’s Heerenloo ontvangt € 6.000,- voor het opzetten van een kunstroute op Noorderhaven met navigatieondersteuning voor bewoners en bezoekers.
• Om het verenigingsgebouw van Cultuur- en Muziekvereniging Winnubst in Den Helder weer toekomstbestendig te maken ontvangen zij € 5.500,-
• Met een bedrag van € 3.500,- ontvangt het Boelhuys in Den Helder een bijdrage voor de aanschaf van een tweedehands vrachtauto.
• Voor het opknappen van dorpshuis Huisduinen krijgt Vereniging Huisduiner Belang een donatie van € 2.500,-.
• Met een bedrag van € 4.000 schaft De Trimaran uit Den Helder twee speeltoestellen aan voor op het schoolplein van de Trimaran.
• Stichting MEE & De Wering in Den Helder ontvangt € 7.500,- voor het vernieuwen van het tienercentrum wat gebruikt wordt voor muziekbeoefening.
• Met het buurtinitiatief Beleeftuin Pluto creëert Wijkvereniging Boatex in Den Helder een ontmoetingsplek voor jong en oud en ontvangen zij € 15.000,-.
• Voor de organisatie van de tijdelijke tentoonstelling Gezonken Reddingen ontvangt het Nationaal Reddingsmuseum Dorus Rijkers in Den Helder een donatie van € 5.000,-.

Het Coöperatiefonds van de Rabobank heeft als doel een deel van de winst terug te geven aan de samenleving. Drie keer per jaar buigt de commissie zich over nieuwe aanvragen. Met donaties uit het Coöperatiefonds draagt de Rabobank bij aan investeringen en bestedingen ter verbetering van de economische, sociale en culturele omgeving. Het gaat om bijdragen aan collectieve thema’s zoals zelfredzaamheid, duurzaamheid, voeding, ondernemerschap, innovatie en lokale leefomgeving.

Een mooi project, maar niet de middelen? Bedrijven, verenigingen, stichtingen of coöperatie kunnen een aanvraag voor een donatie indienen via de website van Rabobank Kop van Noord-Holland www.rabobank.nl/kvnh.

1 REACTIE

  1. Zo komt de huurprijs die de gemeente betaald voor het Rabogebouw, weer ten goede aan de burger, die het van de gemeente niet meer hoeft te verwachten.

Comments are closed.