Spektakel en strijd in 10e Old School Martial Arts

0

Den Helder- Voor de 10e keer werd zaterdagavond in sporthal Sportlaan het Old School Martial Arts event gehouden. Dit jaarlijks terugkerende vechtsport evenement wordt georganiseerd door Mike Eykemans. Mike doet de voorbereiding naast zijn drukke baan in de offshore, maar in tegenstelling tot vorig jaar had hij dit keer de week voor het evenement vrij genomen “om de puntjes op de i te zetten”.

Tijdens het Oldschool martial arts event waren 24 kickbokswedstrijden in het schema opgenomen. In diverse leeftijdscategorieën en gewichtsklassen werden de partijen ingedeeld. In totaal deden zestien Helderse vechters mee van de kickboksscholen Sportarts Den Helder en KB Komen. De overige deelnemers kwamen uit heel Nederland. Er waren dit jaar geen buitenlandse deelnemers.

In de tot de nok gevulde en zo goed als uitverkochte sporthal Sportlaan werden de plaatselijke helden luidkeels aangemoedigd. Eerst werden vijftien jeugdpartijen gebokst en na de pauze negen volwassen partijen. Als er twee Nieuwediepers in de ring stonden, ging het dak er bijna af door de luide aanmoedigingen.

Close
Veel partijen duurden de volle tijd van de wedstrijd en werden dus op punten beslists, de jury wees de winnaar aan. In sommige partijen was het zo close dat beide vechters als winnaar werden aangewezen. Dit gebeurde in het jeugdgedeelte als er geen echte winnaar was. Andere partijen haalden het einde niet, omdat een van de twee KO ging. Na 8 tellen rust besloot de scheidsrechter dat het genoeg was. Een partij werd gestopt vanwege een medische interventie. Dit gebeurde in de partij van Shadie Smits tegen Chris Steinmetz, waarbij de laatstgenoemde een diepe snee in zijn scheenbeen op liep.

Al met al kan Eykemans terugkijken op een zeer geslaagde 10e editie met spectaculaire gevechten. De plannen voor de volgende Oldschool martial arts event zijn ook weer in de maak. Op 9 november 2019 wordt editie nummer 11 gehouden.

Tekst: Gertjan Frinks, foto’s: DHFOTO.