Studenten Inholland helpen Huisduinen

1

Huisduinen – Achtentwintig leerlingen van Inholland zijn deze week te gast in het dorpshuis van Huisduinen. Niet voor de lol, maar om het dorp te helpen met de zelf opgestelde toekomstvisie. Studenten Alex en Mandy vertellen wat zij als groep aan het doen zijn. Het zijn allemaal tweedejaars studenten van de opleiding Elektrotechniek.

De inwoners van Huisduinen hebben inspraak gehad in de toekomst van hun dorp. In het voorjaar is daar de omgevingsvisie uit voortgekomen die door de gemeenteraad van Den Helder unaniem is aangenomen. Voor de studenten staan zeven onderwerpen centraal. Van het gas af, zonnepanelen op de zorgboerderij, drinkwatervoorziening uit de duinen, buurthulp, domotica om langer zelfstandig thuis te wonen, infrastructuur en veiligheid in de openbare ruimte en infrastructuur voor de informatie voorziening. Vier studenten per onderwerp en dan een week lang plannen maken. Vrijdag worden de ideeën gepresenteerd door de studenten zelf.

De groep van vier studenten die over zonnepanelen bij de zorgboerderij gaat, neemt ter plekke een kijkje wat de mogelijkheden zijn. Leuk om te zien dat er al panelen op het dak liggen. De eigenaren lopen echter tegen problemen aan als er meer panelen geplaatst zouden worden. Een mooi casus om als student je tanden in te zetten.

1 REACTIE

  1. Mooi initiatief zowel voor de inwoners als de studenten.
    Positief nieuws mag ook benoemd worden.

Comments are closed.