Tesfu winnaar Dijkgatboscross

0

Den Helder – Filmon Tesfu van SV Sportlust wist zondag ook de tweede cross van het Runnersworld Hoorn Crosscircuit op zijn naam te schrijven. Na de nipte zege in de Parkcross in Hoorn won hij nu in het Dijkgatbos vrij eenvoudig.

De cross werd gelopen over drie ronden met een totale afstand van 10 kilometer. In de eerste twee ronden wisten de AV Edam atleten Thijs Mossel en Bouke Bouma nog in het spoor van Tesfu te blijven, maar na een versnelling in het begin van de derde ronde was Tesfu los van zijn achtervolgers. Met de winst versterkt hij zijn positie in het klassement van het circuit, waar de beste vier prestaties van vijf crossen bepalend zijn.

Bij de mannen 65 werd clubgenoot Ton van de Meché tweede. Bij de vrouwen 50 werden Audrey Breur en Marriette van Laar tweede en derde op de 6 km.