Tienduizenden per jaar extra naar schouwburg

6

Den Helder – De gemeente Den Helder heeft in 2018, tot nu toe, een bedrag van 59.909,34 euro uitgegeven aan activiteiten in schouwburg de Kampanje, bovenop de reguliere subsidie. Dat blijkt uit een door het college vrijgegeven overzicht, op verzoek van de fractie van Beter voor Den Helder.

In 2017 was het bedrag zo’n tienduizend euro hoger en in 2016 kwam het uit op ruim meer dan een ton. De Kampanje is daarmee niet alleen absolute koploper waar het de gemeentelijke uitgaven betreft binnen de gesubsidieerde horeca, maar ook van alle gedane uitgaven. Beter voor Den Helder wilde weten hoeveel geld er aan De Kampanje werd verstrekt en wilde dit kunnen vergelijken met de andere, wel en niet gesubsidieerde horeca. Het gaat om uitgaven voor onder meer feesten, recepties en vergaderingen.

Op het lijstje van uitgaven staat Hotel Den Helder op een tweede plaats. Zij ontvingen ruim 20.000 euro voor de gemeentelijke Veteranendag. Hotel Den Helder heeft geen subsidierelatie met de gemeente.

De uitgaven van de gemeente aan De Kampanje.

6 REACTIES

 1. Deze openbaarheid is goed. Maar nog steeds zitten de financiële gegevens verhuizing schouwburg in de doofpot van Zeestad b.v.. Blokkade van de democratie. Die Beter voor Den Helder weg wilde hebben, maar nu niet meer. Ingepakt door VVD, CDA en PvdA. Oja, ook een onderwerpje dat Chris Aalbers vergat, toen hij de gemeente “een spiegel” voorhield met zijn recente boek.

 2. Henkie Henkie, eens met je opmerking over openbaarheid van uitgaven. De gemeente moet zich tenslotte verantwoorden aan haar burgers.
  Maar hoe zie jij de rol van Assorgia hierin, jaren geleurd met het assorgiaplein, hier is gemeenschapszin geld in gegaan om toch maar een plein te creëren. Assorgia heeft altijd gesteld dat er medefimanciers zouden zijn die geld wilde steken in de traject. Uiteindelijk niets dus. Gevolg gemeente en WSDH komen hun afspraken na en assorgia bouwt een kleinere pizzeria en veel kamertjes voor verhuur.
  Nu het plein niet gerealiseerd gaat worden op de wijze zoals voorzien, wil assorgia in samenspraak met gemeente en WSDH een nieuw pand verkrijgen in het nieuw te bouwen gedeelte van het centrum.

 3. De ontwikkelingen in de binnenstad zijn aanmerkelijk anders geworden. Medefinanciers trokken zich terug. Dat Assorgia het plan niet alleen wilde trekken, met steeds meer woningbouw eromheen, snap ik heel goed. Hij heeft bovendien geen geld gekregen, maar geïnvesteerd. Vraag je maar eens af, Hansie Hansie, wie het Foodstation gaan dragen.

  • Henkie Henkie, ik snap wat je zegt, maar het heeft wel een zekere mate van belangenverstrengeling. Als raadslid moet je toch proberen hier bij weg te blijven.
   Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat Assorgia dit had kunnen doen wanneer bij niet in de politiek zat.

   • Zeker, die schijn moet je eigenlijk niet hebben. Ik hou het in de gaten, maar hij heeft geen misbruik gemaakt van de combinatie, tot nu toe. Wel lastig is dat jij hem en mij bij de echte naam noemt, en jezelf niet, Hansie Hansie…..

Comments are closed.