Volop actie voor KNRM

0

Den Helder – De week is pas twee dagen oud, maar de redders van de KNRM Den Helder hebben er ook al twee acties opzitten. Maandagochtend ging al heel vroeg het alarm. Om 04:39 uur werden de mannen uit bed getrommeld. Er was een schip vastgelopen in het Molengat. Het bleek om een Texelse garnalenkotter te gaan, die ze recent ook al hadden geholpen.

Nu bleek hij op een ondiepte te zitten halverwege het Molengat. Zijn collega kon vanwege de sterke stroom niet bij hem komen en dus werd de Joke Dijkstra gealarmeerd. Een tros was snel over, maar het was voor de schipper best moeilijk om er voor te zorgen dat de Joke Dijkstra niet door de stroom dwars werd gegooid. Gelukkig was de kotter na korte tijd los.

Dinsdagmorgen ging om 06:30 uur weer de pieper. Een jacht met motorproblemen. Gelukkig lag het zeiljacht bijna voor de deur en was de klus snel geklaard. Ze bleek haar motorsteun te hebben gebroken en is later op de dag naar Jachtwerf Den Helder gebracht.