DHA-A leader
DHA-A leader

Wie bouwt er mee aan de ‘Plastic Kwal’?

Den Helder – Kinderen en volwassenen kunnen zaterdag 1 december, tussen 10:00 en 15:00 uur bij Zeestad Staal op Willemsoord nummer 39, plastic aanleveren of direct ophangen aan een reusachtige kwal. Iedereen is welkom!

De ‘Plastic Kwal’ is een project over vervuiling van de zee dat het grote probleem van de ‘plastic soup’ aankaart. De ‘plastic soup’ is een verzamelnaam voor de vijf grote gebieden in zee waar plastic rond blijft cirkelen. Naar schatting drijft er 150 miljoen ton plastic in de oceanen.

De leerlingen van Villa Kakelbont hebben deze week de basis gelegd voor de plastic kwal. Tientallen enthousiaste kinderen verzamelden plastic van zowel thuis als buiten en brachten dit mee. Vissersfamilie Bais leverde touwen en netten die als tentakels van de kwal dienen. Normaal recyclen zij deze, maar zij maakten nu een uitzondering voor de kwal. Zaterdag 1 december is iedereen welkom bij Zeestad Staal om de tentakels van de kwal nog groter te maken.

Lichtroute
De Kwal wordt vanaf 15 december verlicht en maakt dan onderdeel uit van de lichtroute, waarin het thema ‘visserij’ centraal staat. De lichtkunstroute duurt vier weken vanaf 15 december is dagelijks te bewonderen tussen 17:00 en 22:00 uur. Na afloop van de lichtkunstroute zal de plastic kwal bij Fort Kijkduin komen te hangen.

Het doel van dit project is om mensen bewust te maken van de vervuiling van plastic in zee en wat dit voor gevolgen heeft voor de zeedieren. Het idee is van Manouk van Deutekom en de uitvoering wordt begeleid door kunstenaars Machteld Aardse en Femke Kempkes.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

2 reacties

Reageren is niet meer mogelijk.