194 kilo vuurwerk in woning aangetroffen

13

Den Helder – De politie heeft in een woning in De Schooten zaterdag een flinke hoeveelheid legaal vuurwerk aangetroffen. Eigenlijk was de politie op zoek naar illegaal vuurwerk uit Polen, maar dat werd niet gevonden.

Wel lag er in de woning dus 194 kilo legaal vuurwerk opgeslagen. Dat is bijna acht keer meer dan is toegestaan. “Je moet er niet aan denken wat de gevolgen zijn als er iets mis zou gaan”, aldus de politie. Al het vuurwerk is in beslag genomen.

Tegen de eigenaar van het vuurwerk wordt een proces-verbaal opgemaakt voor de opslag van meer dan 25 kilo. Ondanks het feit dat er geen Pools vuurwerk is aangetroffen, zal ook daarvoor een proces-verbaal worden opgemaakt. Ook de handelingen zijn strafbaar.

Ter info: Per persoon mag je 25 kilo vuurwerk hebben, maar ook per auto mag niet meer dan 25 kilo worden vervoerd. En thuis opgeslagen mag ook niet meer dan 25 kilo, dus niet 4 personen in het gezin is 100 kilo.

13 REACTIES

  1. Het is natuurlijk goed , dat er regels zijn . Maar wat mij bevreemd , is dat men per persoon 25 kilo in huis mag hebben , dus 4 personen honderd kilo .8 personen, dus 200 kilo . Wat is dan ook mijn vraag , het verschil of een huis met 1 persoon met 194 kilo in huis de lucht in gaat of een huis met 8 personen met 200 kilo in huis. Volgens mij , is het verschil alleen het aantal slachtoffers, de klap is net zo hard .

  2. hoeveel mag ik in mijn flat hebben want mijn buurman heeft het ook in huis. mijn berging is buiten mijn flat mag ik daar ook nog 25 kg in bewaren en ik vermoed dat er in andere bergingen ook opgeslagen is.

    • Jij hebt een flat en je buurman een huis ? Berging behoort tot de woning. Moet je weten , want je huurt het geheel.

    • En als jouw huis straks schade of erger oploopt, door een illegale/teveel opslag van een buurman, vindt je het dan ook een zielige vertoning van de politie ,omdat ze daar niets aan gedaan hebben ?

    • dit soort reacties laat weer duidelijk zien in hoe hoog het Tokkie gehalte wel niet is in deze gemeente

  3. Ik wenste net een brandweerman sterkte vanavond… Er waren al 3 ondergrondse afvalcontainers in de brand gestoken door vuurwerk, en dat al om 17:00 uur… waar moet dat heen als die containers straks door heel Den Helder staan ?

Comments are closed.