Aantal WW-uitkeringen stijgt weer

1

Den Helder – Het aantal mensen met een WW-uitkering is vorige maand in Den Helder weer iets gestegen. Hun aantal groeide van 737 nar 751, een stijging van 1,9 procent. Daarmee zit Den Helder precies op het gemiddelde van Noord-Holland Noord.

Hoewel het totaal aantal WW-uitkeringen in november steeg, lieten de sectoren onderling een wisselend beeld zien. In de Noord-Hollandse regio’s was vooral in de horeca een stevige WW-toename te zien. Ten opzichte van vorig jaar daalde het aantal WW-uitkeringen in de Noord-Hollandse regio’s in de detailhandel met bijna 22%. Groeiende omzet zorgt voor een toename van het aantal banen. De verwachting is dat er eind 2019 ongeveer 2.500 banen in de detailhandel zijn bijgekomen ten opzichte van 2016, zo meldt het UWV.

Hoewel het aantal WW-uitkeringen afgelopen maand dus steeg, valt er over een langere periode van een jaar in Den Helder nog steeds een daling van 23,3 procent te zien. In de hele regio Noord-Holland Noord was dit 19,7 procent. Schagen kende in november een WW-toename van 3 procent (daling op jaarbasis 21,8 procent), Hollands Kroon (1,9 om 23,8) en op Texel was de stijging vorige maand explosief, maar liefst 67 procent. Over een heel jaar genomen is er een daling van 11,8 procent.

1 REACTIE

  1. De Toerist naar huis, horeca werknemers werkeloos thuis. Elk jaar hetzelfde liedje. Zo voorspelbaar !

Comments are closed.