Auto te water langs net geopende Langevliet

10
Auto te water langs Langevliet (foto: Inter Visual Studio / Marcel Barriel).

Julianadorp – Langs het donderdagmiddag geopende deel van de Langevliet is donderdagavond omstreeks acht uur een auto te water geraakt. Sinds vandaag heeft dit stuk van de Langevliet obstakels (waaronder een wegversmalling) om de snelheid van het doorgaande verkeer te verlagen. Vermoedelijk heeft de automobilist dat te laat gezien, waardoor hij het water inreed.

Er zaten geen passagiers in de auto. De politie heeft het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Verder wordt later onderzocht of hij gedronken had en zo ja, hoeveel onder invloed de automobilist precies was.

Info en foto’s: Inter Visual Studio / Marcel Barriel

10 REACTIES

 1. Zal zeker niet het laatste ongeval zijn aldaar. Slecht zichtbare obstakels in het donker in combinatie met nieuwe verkeerssituatie. Vandaag gaan ze kijken of er aanpassingen nodig zijn….

  • daar stond waarschijnlijk, net als vele door de gemeente zelf bestickerde omleidingsborden, teveel tekst op, zodat je als weggebruiker dat niet allemaal kan lezen

 2. Straks krijgen we te horen dat de verkeerssituatie dusdanig is veranderd dat het een gevaarlijk gebied is geworden. Dit wordt het volgende project van de gemeente waarbij de burger de dupe wordt. Net als bij de stationslocatie en de Beatrixstraat zal het gebied de komende jaren weer vele malen worden veranderd, omdat ze niet eens een fatsoenlijke bouwtekening kunnen maken, waarbij verkeersveiligheid voorop staat.

  • De Beatrixstraat is helemaal een miskleun op verkeersgebied geworden, Auto’s regelmatig op de middenberm, Vrachtverkeer wat niet op een normale manier zijn vracht kan lossen (blokkade van de rijbaan). Moet je eens gaan kijken , hoeveel fietsen er op de middenberm staan bij de Hema ( belemmeren voetgangers bij het oversteken ) Auto’s met regelmaat op de stoep. Deze situatie speelt ook in het gedeelte van de spoorstraat vanaf de Koningstraat richting Molenstraat, daar worden voetgangers met enige regelmaat gedwongen om op de rijbaan te gaan lopen vanwege geparkeerde auto’s op het voetgangers gedeelte . Idem zo met terrasschermen van de twee cafè’s die daar nog zitten, je kan er als voetganger bijna niet omheen. En dan te bedenken, dat de oude Keizerstraat, nu Beatrixstraat, is doorgebroken ten einde het Oostelijk deel van de stad te verbinden met het Westelijkdeel. En nu gooien ze de heleboel op slot.En dan , hoe leuk het ook is , zetten ze er een ijsbaan neer , die de hele zaak helemaal blokkeert. En dan de beweegbare verkeerszuil , ter hoogte van de Langestraat.. Moet je eens gaan kijken , hoeveel automobilisten er om heen rijden via de middenberm. Daarom, de Beatrixstraat , is op verkeersgebied èèn grote miskleun.

   • @e, u loopt door/vertoeft in de stad en kijkt door een bril van weleer. De Beatrixstraat wordt/is fantastisch. En dan de ijsbaan….Ik hoop dat deze tot in lengte van winterse dagen blijft bestaan. Wat een vrolijke moeders/vaders/kinderen/leraren/leerlingen/etc. En @e vraag maar eens aan Subway of een andere plaatselijke ondernemer wat hij/zij hier van vindt? Zeur niet zo. Parkeer uw auto elders op maximaal 500 meter en loop door een momenteel fantastische Beatrixstraat.

    • Das lache, Ik hoef daar niet doorheen te lopen !!! Om te zien hoe het is geworden. En ik kijk niet door de bril van weleer. Die is door het afsluiten van de tunnel onder het spoor, alleen maar belangrijker geworden. Ik kijk in/naar de realiteit van het heden . Ik woon in het centrum , en maak het genoemde dagelijks mee . Maar ja, je mag hier op de stadsverkrachting nu eenmaal geen kritiek leveren. Ik zie dagelijks , dat voertuigen zich vastrijden en vervolgens gaan “”spookrijden”‘ Ik zie mensen , die een sprintje moeten trekken of net op tijd weg kunnen springen voor het verkeer,omdat ze niet op tijd van de rijbaan af kunnen wegens een overvolle middenberm van de fietsen. Het opknappen/mooi maken van de straat , mag nooit ten kosten gaan van de veiligheid. Ik zie op Zaterdag , de brandweer passen en meten , of er wel een brandweerwagen de straat in kan vanwege de daar aanwezige marktstalletjes. En dan blokkeren zij vervolgens de gehele straat met een ijsbaan. . Ik zei ook hoe leuk het ook is , maar hij hoort daar niet. Of een broodjeszaak dat nu leuk vind of niet . O, Ik heb een eigen parkeerplaats, en ik kan, ondanks dat ik eerdaags de zeventigjarige leeftijd bereik alles lopend af.

     • Ook ik woon in het centrum en moet dagelijk flink omrijden omdat de Beatrixstraat voor verkeer is afgesloten. Met de auto vind ik dat niet zo’n groot probleem. Helaas zijn er veel idioten die dat anders zien en vanaf de parkeerplaats Breewaterstraat toch heel graag de Westgracht richting Beatrixstraat vol gas tegen de richting inrijden om maar geen blokje om te hoeven. Als fietser wordt ik in de laatste weken fietsend over de Beatrixstraat rond 17 uur regelmatig bijna geschept met goede verlichting. Geparkeerde auto’s waarvan de vrouw snel richting de winkel is gerend terwijl manlief met draaiende motor op de stoep geparkeerd wacht springt erin waarop de mannen snel weg willen rijden zonder kijken. En ja daar fietste ik dus netjes met licht op de rijbaan richting de supermarkt. Van mij mag het stoepparkeren in de Beatrixstraat heel hard aangepakt worden. Parkeren rondom is gratis dus het is compleet onnodig tenzij je groot zwaar spul staat te laden en lossen. Het is meestal een klein dingetje van de Kruidvat. Handhaving zou niet overbodig zijn en dan geen lullige waarschuwing zoals met de hondenstront.

     • ik geef continue af op handhaving, en meld vaak het ontbreken van handhaving in deze stad, maar dat mag niet van sommigen alhier, dat zijn vast degene die de overlast veroorzaken en of de overtreders die zich aangevallen voelen…..
      .
      maar volkomen met u eens, er zou veel meer en zeker strenger gehandhaafd moeten worden, is één grote poppenkast in Den Helder

 3. Als inwoner van Julianadorp heb ik ook wel wat vraagtekens bij sommige snelheidsremmende maatregelen die recent geplaatst zijn. Vind ze in sommige gevallen niet logisch gekozen. Een op de Langevliet is zelfs gevaarlijk omdat deze het overzicht ontneemt.

Comments are closed.