DHA-A leader
DHA-A leader

CDA: ‘’Defecte lift parkeergarage Sluisdijk zorgt voor gevaarlijke situaties’’

Den Helder – Het CDA wilt dat de defecte lift in de parkeergarage Sluisdijk nog voor het nieuwe jaar gerepareerd wordt. Fractielid Edwin Krijns geeft aan dat het niet functioneren van de lift, al vele maanden buiten dienst, voor levensgevaarlijke situaties leidt.

De parkeergarage gelegen achter de Beatrixstraat is de enige waar men nog moet betalen om te mogen parkeren. Krijns: “Dat maakt het extra vreemd dat deze lift al zo lang stuk is, mensen die komen parkeren komen hier pas achter als ze al geparkeerd staan. Mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel, ouders met kinderwagens en ouderen die de steile trap niet kunnen beklimmen zijn nu gedwongen om via de auto-opgang het parkeerdek te verlaten of op te komen, en dat kan gewoon niet.”

De tijdsdruk die ligt op het verzoek van het CDA heeft te maken met de feestdagen. “Dat zijn drukke tijden voor de binnenstad, we willen een gastvrije gemeente zijn, daar hoort goede infrastructuur voor alle gebruikers bij.” Het CDA dient vanavond tijdens de raadsvergadering een motie in om reparatie op korte termijn af te dwingen.

Update
Een van de lezers van DHA heeft eerder dit jaar bij de gemeente aandacht gevraagd voor het probleem. Hij ontving op 2 november van de gemeente de volgende reactie: “Wij hebben de lift noodgedwongen buiten gebruik moeten stellen in afwachting van een bouwkundige oplossing m.b.t. de constructie van de liftput. Met de aannemer bekijken wij op welke wijze het binnendringen van grondwater in de liftput kan worden opgelost. Aangezien een deel van de elektrische installatie van de lift in de liftput is gemonteerd, veroorzaakt dit kortsluiting. Helaas duurt het vinden van de juiste oplossing langer dan wij dachten. Aangezien dit zeer vervelend is voor mindervalide gebruikers van de garage en bezoekers met een kinderwagen, willen ook wij zo spoedig mogelijk de lift weer operationeel hebben. De wens voor een oplossing is ons inmiddels via verschillende gebruikers en ook gemeenteraadsleden kenbaar gemaakt.”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

16 reacties

 1. Andrea

  Dat krijg je als je een aannemersbedrijf inhuurt die niet geschikt is voor dit werk, en niets doet aan klachten van klanten en opdrachtgevers.
  Eerst bouwt deze aannemer een zwembad waar het water uitloopt terwijl dit niet mag. Daarna bouwt hij een garage waar het water in blijft staan, terwijl dit niet de bedoeling is….
  Het is daarbij helemaal vreemd om te zien dat Edwin Krijns namens het CDA hier vragen over stelt aan het college, omdat het gaat om de Huisaannemer van het CDA.

  1. e

   Deze aannemer , het de parkeergarage niet gebouwd, maar wel een cosmetische upgrade gegeven. De garage , stamt al uit de zeventigerjaren en is gelijk gebouwd met het Sluisdijkplan. Ik heb dat ding nog van zeer dichtbij zien bouwen, daar ik èèn van de eerste bewoners van de Langestraat was . Het is de SSN die dat daar gebouwd heeft.

 2. e

  Nog effe een paar punten scoren bij het publiek. Ze wisten het al meer dan een paar maanden, en dan komen ze er 14 dagen voor het eind van het jaar mee . Je moet er maar op komen. Als er van ze verwacht wordt , dat ze op hun strepen moeten gaan staan, dan geven ze geen gehoor.. Maar aan het eind van het jaar verwachten ze , dat er nog effe ijzer met handen gebroken wordt. Het CDA als TITA Tovenaar

 3. Dutch

  Het CDA dient vanavond tijdens de raadsvergadering een motie in om reparatie op korte termijn af te dwingen.
  Wat een slinkse achterbakse actie… dit euvel had AL LANG verholpen moeten zijn maar nu voor het oog van de draaiende camera en de schrijvende pers gaat ‘krulletje rozenwater’ op zijn streepjes staan. Bah….wat een slappe hap is het ook in die Helderse politiek!!!

 4. Monique_K

  Het ‘leukste’ is nog dat dezelfde meneer volgens een artikel in het NHD zit de mopperen op VVD’ers die wat punten willen scoren tijdens NLDoet volgend jaar, door twee dagen als vrijwilligers te helpen, om zo hun waardering uit te spreken voor de vrijwilligers die dit jaar geen feestje hebben gekregen.

 5. Bodelo

  Citaat; “De wens voor een oplossing is ons inmiddels via verschillende gebruikers en ook gemeenteraadsleden kenbaar gemaakt”.
  Het lijkt mij dan zinvol voor Edwin Krijns om eens te informeren welke gemeenteraadsleden hiervan op de hoogte zijn en vervolgens hen op hun “daden” aan te spreken.

 6. Judge X

  Het is natuurlijk ook vooral eigenbelang van deze ‘gewichtige’ ex wethouder (vooral bekend van Krijnshaven en het bezorgen van taart en champagne), hij woont namelijk naast de parkeer garage; op kruipafstand zeg maar …. 😉
  Alaaaaf !

    1. Bodelo

     “Een van de lezers van DHA heeft eerder dit jaar bij de gemeente aandacht gevraagd voor het probleem. Hij ontving op 2 november van de gemeente de volgende reactie: “Wij h……………………..”

 7. Cees

  En laat het CDA nu tijdens de kerstdagen vooral terugdenken aan de gebroken belofte: Op de W.M.O. wordt niet bezuinigd! Wel er wordt flink bezuinigd! Draai dat eerst terug voordat u weer flink loopt te doen…

 8. e

  Ze waarschuwen , in ieder geval wel, dat u geen gebruik moet maken van de parkeergarage Sluisdijk wil je voor de feestdagen je poten niet breken, of in het ziekenhuis wil belanden. Zo , voorkomen ze ook dat je van de WMO gebruik moet maken. Ook een vorm van bezuinigen.!

  1. RB

   lees op een ander draadje dat de asielzoekers gefrustreerd zijn omdat ze geen dagbesteding hebben, hier is wel een knappe dagbesteding voor ze, tijdens openingstijden van de parkeergarage een handjevol jonge mannen neerzetten die de mensen die minder valide zijn en met bijv een rolstoel of mensen met een kinderwagen die de trap op of af moeten daarbij helpen om dit veilig te doen, een hele stapel vliegen in één klap, geen gefrustreerden meer, een soort integratie training, en de mensen die last hebben van het niet functioneren van de lift ook nog geholpen…..

Reageren is niet meer mogelijk.