Dag vol kerstmuziek op LOS radio

0

Den Helder – Het is inmiddels traditie op Tweede Kerstdag: de LOS Kerst top 100. Ook dit jaar wordt de lokale lijst der lijsten weer uitgezonden op LOS radio en wel van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de top 100 is de studiodeur open, dus wie even de kerstverplichtingen wil ontsnappen is welkom om binnen te lopen. Hapje en drankje zijn uiteraard aanwezig!

De Kerst top 100 beleeft dit jaar haar vijfde editie. Koen Warmerdam en Ronald Boutkan namen in 2014 het initiatief en stelden de lijst toen ook zelf samen. “Het was meer een geintje en we hadden toen nog niet het idee dat het een blijvertje zou zijn”, vertelt Boutkan. “Maar dat werd het dus wel en nu kunnen we ook niet meer zonder, de top 100 hoort bij 26 december”, vult Warmerdam aan. Ook andere LOS-medewerkers lopen gedurende de dag even binnen en helpen mee met de presentatie.

De lijst is samengesteld door medewerkers van de omroep zelf en door luisteraars. Die maakten door hun favoriete kerstplaten door te geven kans op leuke prijzen. De winnaars worden gedurende de uitzending bekendgemaakt. Vorig jaar stond White Christmas (voor het eerst) op 1, maar dit jaar is er een nieuwe nummer 1. Ook zijn er ten opzichte van vorig jaar dertien nieuwe liedjes in de lijst te vinden, waaronder enkele echte oude klassiekers.

Kom de 26e dus langs om mee te luisteren of zet thuis de radio aan: klik hier voor alle frequenties.