De Ruyter schenkt €8500,- aan KNRM

0

Den Helder – Zr. Ms. De Ruyter keerde donderdagochtend na een lange missie van zes maanden in de Europese wateren terug in de Helderse haven. Tijdens de reis werden aan boord allerlei activiteiten georganiseerd, waarbij geld werd ingezameld voor een goed doel. En dat goede doel was de KNRM. Ook het Comité Thuisfront ontplooide activiteiten hiervoor aan de wal.

Een van de activiteiten was dat men een bod kon doen op een tocht met de Joke Dijkstra om De Ruyter bij aankomst in het Schulpengat tegemoet te varen. Helaas kon die tocht geen doorgang vinden, omdat toen de Joke Dijkstra op het punt stond de mensen op te halen bij het marineterrein, helaas het alarm ging voor een kotter met motorproblemen. De tocht met de Joke Dijkstra zal op een ander tijdstip alsnog plaatsvinden.

Na het afmeren van De Ruyter werd aan boord van het schip tijdens een korte ceremonie door de commandant een cheque overhandigd aan opstapper Bas Groot. Het bleek om het grote bedrag van €8540,27 te gaan. Jouke Spoelstra, lid van de Plaatselijke Commissie bedankte de bemanning van De Ruyter uitvoerig voor deze gift.