Driepunter Levone Holland hoogtepunt in wedstrijd Suns

0

Den Helder – De Den Helder Suns hebben donderdagavond tegen de Dutch Windmills niet weten te overtuigen. Na een goed eerste kwart verliep de rest van de wedstrijd beneden het gewenste peil. De bezoekers uit Dordrecht namen de punten mee naar huis in een 55-76 overwinning. Hoogtepunt van de Suns was een onmogelijke driepunter van Levone Holland, in de slotseconde van het tweede kwart.

“Ik had mijn rentree wel wat anders voorgesteld”, zuchtte Tom Koopman aan het einde van de wedstrijd. Na maanden blessureleed en een operatie kon hij eindelijk weer minuten maken namens de Suns. Na een goed eerste kwart van de Suns (21-19) kon Koopman het tij in het tweede kwart niet keren. Pas na vier minuten mocht Alex Laurent met een dunk de eerste twee punten noteren. Aan de hand van Ryan Richardson namen de Windmills de leiding en liepen uit naar 25-33. Met nog 3,3 seconden op de klok steelt Holland de bal en weet in de laatste seconden de ruststand de brengen naar 28-33 met een nagenoeg onmogelijke driepunter van grote afstand. Dit is dan ook direct het hoogtepunt van deze wedstrijd namens de basketballers uit Den Helder.

Na de rust mag topscorer Boy van Vliet de score openen en weten de Suns te naderen tot vier punten. Dordrecht verhoogt de druk door veel beter te rebounden dan de thuisploeg en zet het verschil op tien punten door middel van een score van Pim de Vries (35-45). Deze marge blijft gehandhaafd tot aan het einde van het derde kwart. Beiden teams tellen tien punten op bij het totaal en starten met het vierde en laatste kwart bij 45-55.

Onoverbrugbaar
Met een overwicht aan verdedigde rebounds wordt het verschil groter en onoverbrugbaar voor Den Helder. Via 47-61 is het halverwege de laatste tien minuten 50-67 als Van Vliet er namens de Suns een driepunter ingooit. In de slotminuten gaat het speltempo gestaag omhoog, maar een ommekeer zit er niet meer in. Met slechts 55 punten sluiten de Suns de wedstrijd af tegen een schotpercentage van 31%. De bezoekers deden het een stuk beter en schoot 50% raak. Eindstand 55-76.

Topscorers:
Den Helder: Boy van Vliet 15, Levone Holland 12
Dordrecht: Shavon Coleman 16, Floris Versteeg 13

Foto’s: DHFOTO