FiberNH wil glasvezel aanleggen in buitengebied

6

Den Helder – In de buitengebieden van de drie Noord-Hollandse gemeenten Langedijk, Schagen en Den Helder is snel internet vaak niet beschikbaar. Daar wil Fiber Noord-Holland (FiberNH) graag verandering in brengen met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Begin januari 2019 start een vraagbundeling waarin inwoners van buitengebieden in de drie gemeentes zich kunnen aanmelden voor een aansluiting op glasvezelinternet. Wanneer vijftig procent of meer dat doet steekt FiberNH ook hier definitief de schop in de grond.

Vorige week maakten circa 2000 adressen uit de buitengebieden van Langedijk, Schagen en Den Helder al kennis met FiberNH. Zij ontvingen een brief waarin de toekomstige vraagbundeling werd geïntroduceerd. Begin januari 2019 ontvangen deze bewoners een tweede brief met een concreet aanbod. Daarin worden ook de beschikbare abonnementen en prijzen bekend gemaakt.

Recentelijk hield FiberNH al succesvol een vraagbundeling in het buitengebied van Medemblik, Opmeer, Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland. Sinds deze week zijn daar Alkmaar een Heerhugowaard ook aan toegevoegd. De formule van FiberNH blijkt bij veel gemeenten het antwoord op het snel beschikbaar krijgen van deze nutsvoorziening. Daarbij is de vraag bij buitengebiedbewoners het hoogst, aangezien zij nu enkel internet via de telefoonlijn kunnen krijgen.

Vraagbundeling
Om het project door te laten gaan moet minimaal de helft van de bewoners zich aanmelden binnen de vraagbundelingsperiode. Geïnteresseerden kunnen zich nu al, maar tot uiterlijk het einde van de vraagbundeling aanmelden op www.fibernh.nl. Tijdens de vraagbundeling worden ook informatieavonden georganiseerd en gaan er lokale ambassadeurs langs de deuren. Om de kans van slagen te maximaliseren zoekt FiberNH nog meer lokale enthousiastelingen die dit project tegen vergoeding willen steunen. Zij kunnen zich via info@fibernh.nl aanmelden als ambassadeur.

6 REACTIES

 1. Wanneer gaan ze de wijken in dit dorp eens aanpakken?
  De meeste zitten nu nog op een traag koperdraadje.

  • Dat zullen ze niet doen. FiberNH doet alleen de buitengebieden. Kabeltex daarentegen doet ook de dorpen . Die is nu abonnees aan het werven in Den Helder. Zou mooi zijn als het hen lukt. Dan hebben we de club uit Flevoland niet nodig.

   Kijk maar eens op https://noordkop.kabeltex.nl/

  • Je kan mij niet wijsmaken dat er alleen adsl beschikbaar is op uw adres. Zou het ook leuk vinden hoor glasvezel trouwens.

   • Er is inderdaad ook nog een coax koperdraadje op ons adres, alleen dat is net zo snel (als dikke poep) dan die andere koper draad van kpn.

 2. Wat een lef van Fiber NH. Afgelopen weekeinde ontvingen we een brief van deze club uit Flevoland waarin staat dat ze medio januari willen inventariseren hoeveel interesse er is voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Schagen, Den Helder en Langedijk. Wat staat erin: dat ze dat in samenwerking met de gemeenten doen. Vreemd, want de gemeente Schagen heeft aangegeven, na het fiasco met E-Fiber, niets meer te doen. Toch maar even navragen. Inderdaad. Schagen werkt niet met deze jongens samen. Ook gemeente Den Helder blijkt niet met ze samen te werken. Je moet toch wel lef hebben om in je eerste brief aan de inwoners al misleidende teksten op te nemen. Hoe geloofwaardig en betrouwbaar ben je dan?
  En dat terwijl Kabeltex ook al bezig is met het werven van abonnees. Niets medio januari. Die Texelaars pakken gelijk door! Ik zie het al gebeuren: als twee partijen gaan vissen in dezelfde vijver vangen ze allebei te weinig. Gevolg? Gebeurt er weer niets! En dat terwijl een goede internetverbinding in het buitengebied zo noodzakelijk is.
  Kom op mensen! Wees verstandig, laat je niet gek maken en trap niet in de misleidende teksten uit Flevoland, maar meld je aan bij Kabeltex. Doe het snel en laat die Texelaars volgend jaar in Schagen en Den Helder starten.

Comments are closed.