Geen afvalinzameling tijdens de feestdagen

8

Den Helder – Met de feestdagen is het goed te letten op de afvalkalender, want de afvalinzameling van HVC verloopt anders dan normaal. Tijdens de kerstdagen (dinsdag 25 en woensdag 26 december) en op Nieuwjaarsdag (dinsdag 1 januari) leegt HVC geen bakken.

Mogelijk worden de bakken rond de feestdagen op een eerder of later moment geleegd, ook als de oorspronkelijke ophaaldag niet op een feestdag valt. Kijk vroegtijdig in de afvalkalender in de HVC afval-app of op hvcgroep.nl wanneer uw bak wordt geleegd of de zakken worden opgehaald.

Houdt u er dan rekening mee dat deze door de feestdagen eerder vol kan zitten. U kunt dan een andere container proberen of de zak nog even thuis bewaren. Zet het er alstublieft niet naast. De chauffeur kan dan de ondergrondse container niet goed optillen en er komt ongedierte op af.

Ook de HVC afvalbrengstations zijn tijdens Eerste en Tweede Kerstdag en op Nieuwjaarsdag gesloten. Van 27 tot en met 31 december 2018 en vanaf 2 januari 2019 is het afvalbrenstation volgens de vaste openingstijden geopend.

8 REACTIES

 1. “Tijdens de kerstdagen (dinsdag 25 en woensdag 26 december) en op Nieuwjaarsdag (dinsdag 1 januari) leegt HVC geen bakken.” Goh, je meent het.

  • Er waren genoeg naievelingen die hun container op 2´ paas- en pinksterdag aanboden en het vreemd vonden dat ze dan niet geleegd werden.

 2. “Houdt u er dan rekening mee dat deze door de feestdagen eerder vol kan zitten.”
  wat kan er tijdens de feestdagen eerder vol zitten, m’n broek, m’n maag, wat?

  • Ze zaten denk ik al aan de kerstborrel tijdens het uitgeven van dit persbericht, maar uit de context kan je halen dat het om ondergrondse containers gaat.

 3. Een welgemeende kerstgroet voor alle deelnemers van het forum lijkt me op deze eerste kerstdag toch wel op zijn plaats.
  Er waren het afgelopen jaar vele vermakelijke maar ook serieuze discussies en commentaren, vele daarvan vond ik persoonlijk zeer de moeite waard om te volgen.
  De reacties waren wel eens voorspelbaar, maar vaak ook onverwacht doordacht en daardoor blikverruimend, soms op het gevoel en dan weer via de ratio, een enkel keertje ´over het randje´ en een paar van ons hebben de geweldige gave om precies op het juiste moment (vaak korte maar daardoor juist bijzonder krachtige) humorvolle teksten te produceren, teksten die bij mij in ieder geval subiet de lachspieren activeren.
  Er kwamen nieuwe deelnemers bij met een verfrissende onverwachte ´inbreng´ en er haakten natuurlijk ook weer wat mensen af, precies zoals dat behoort te gaan in een modern en dynamisch forum.
  Scholte, schouwburg, schorem en schurken (schrander of schalks in scherpzinnige schijngevechten), schaamteloze ´schaaps´ beschuldigingen, schades, schandelijke schatkist beschouwingen (schrandere schattingen), scheepsweg, schipperij, scherfbommen en schrikwekkende schoorsteenschavuiten waren wel zo ongeveer de hoofdonderwerpen van het afgelopen jaar.
  Ik wens ons allen een oorlogsvrij 2019, proost!

Comments are closed.