Geen extra kosten rond intocht Sinterklaas

0

Den Helder – Bij de intocht van Sinterklaas in Den Helder zijn door de gemeente geen extra kosten gemaakt ten behoeve van beveiliging. Dat schrijft het college in antwoord op vragen van de fractie van Beter voor Den Helder.

In verband met de aangekondigde demonstratie door Kick Out Zwarte Piet wilde BvDH weten wat daardoor aan extra inzet en kosten is gemaakt. “In totaal hebben 26 medewerkers geholpen met de voorbereiding en uitvoering van de werkzaamheden. Zij hebben variërend van 3 tot 94 uur gemaakt op dit dossier. In totaal zijn dat 407 uur. De nazorg is hierin nog niet opgenomen”, zo meldt het college.

De gemeente heeft zelf geen beveiliging in gehuurd. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door de politie, handhavers en ambtenaren. Hierbij is de maximale bezetting die voor die dag mogelijk was ingezet. Anders dan de ambtelijke uren voor de inzet van de gemeentejurist zijn er geen andere juridische kosten gemaakt.