DHA-A leader
DHA-A leader

Geen feest voor vrijwilligers

Den Helder – Het zat er al een beetje aan te komen, gelet op recente gemeentelijke vergaderingen, maar nu is het dan zeker: er komt geen feestje voor alle vrijwilligers in Den Helder. Een dergelijk evenement is op dit moment simpelweg te kostbaar.

De gemeenteraad nam eind 2017 een motie van D66 aan, waarin het college werd gevraagd om met een voorstel te komen voor een jaarlijks terugkerende vrijwilligersmanifestatie waarbij vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. Het voorstel werd vorige maand nader besproken in de raadscommissie maatschappelijke ontwikkeling. “Naar aanleiding van deze bespreking wordt om financiële redenen voorgesteld af te zien van het organiseren van een vrijwilligersmanifestatie”, zo hebben B en W besloten.

De gemeente hield in het verleden wel af en toe een vrijwilligersmanifestatie. Ook zijn speciale awards (Meer dan Handen) uitgereikt aan vrijwilligers die nog iets meer dan gemiddeld deden. Op de foto was dat in 2011 het geval, waarbij onder anderen Paul Schaap een dergelijke award kreeg.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

36 reacties

 1. RB

  ronduit asociaal, gemeente wel een nieuw logo en meer van dit soort onzinnige geldverkwanselarij, maar vrijwilligers die zich belangeloos voor anderen inzetten eens in het zonnetje zetten is te duur……

  Reply
 2. Henk

  wel geld voor een leleke Bolder, standbeelden in de stad maar niet voor mensen die de stad levendig houden of juist anderen helpen

  Reply
 3. Jessica

  Wat raar alle evenemente zouden niet door gaan zonder al die vrijwilligers en dus komt er ook geen geld binne hoe zou de gemeente dan reageren ze moeste hun schamen bah bah wat een walgelijke hoge piefen beslissing

  Reply
 4. Maria

  Schandalig vrijwillegers die zo hun best doen
  Die klaar staan om mens en dier te helpen die laat de gemeente nu in de kou staan …
  Nieuw logo weggegooid geld ..een vreselijk lelijke bolder enz enz dat kan allemaal wel .
  Zet de vrijwillegers in het zonnetje want dat verdienen ze gewoon .

  Reply
 5. Pieter

  Ik heb geen behoefte aan een vrijwilligersdag of avond betaald door een gemeente die er niet achter staat.
  Mijn vereniging (fcdenhelder) waardeert ons met een vrijwilligersavond met evt partner voor onze bijdrage aan de club.
  Dat is wel gemeend.

  Reply
 6. Monique_K

  Het zou dan ook wel vreemd overkomen als eerst het geld voor opleidingen van vrijwilligers geschrapt wordt en er daarna wel geld is om een feestje te vieren. Ik denk ook dat de meeste vrijwilligers het eerste veel belangrijker vinden dan het tweede. Maar ja, zo gaat onze gemeente dus om met ‘het cement van de samenleving’. Als er maar genoeg geld is voor bolders, vlaggen met bolders, nieuwe huisstijl etc etc.

  Reply
 7. ‘ t kan erger

  Ik begrijp het wel, als dat feest wel door gaat dan krijg je weer klachten: en daar is zeker wel geld voor. En er zijn natuurlijk veel meer vrijwilligers die wat nuttigs doen, dan degene die naar zo’n feestje gaan. Je kunt je waardering toch ook op een andere manier laten blijken?
  Het is natuurlijk niet snel goed.

  Reply
 8. George Vinken

  Dit is ook weer zoiets, maar wel pinkje omhoog he @hopje of @ Nico(Llucnc met het nieuwe logo op het servies van de gemeente.
  Vrijwilligers moeten gekoesterd worden, niet ten koste van betaalde banen.
  Maar dat is een ander verhaal.

  Reply
  1. e

   Ja Hopje en Nico … Hoe positief moeten wij dat nu zien ? U als vervent bejubelaars van deze stad en hun bestuur, hebben daar vast wel een antwoord op. Wij wachten in spanning af op uw antwoord.

   Reply
 9. Henk van Kuijk

  Dit gemeentebestuur is narcistisch, ze zien alleen zichzelf. “Verbinden”, zei het CDA, en de burgemeester ging ook meer “verbinden”. Zijn de reacties hierboven nog niet genoeg? Bij een zelf opgeblazen huis der stad.

  Reply
  1. e

   Verbinden ? Het enige wat ze doen is het bij elkaar houden van de zooi en gaten opvullen met noodverbanden. Daar hebben zij een verbandtrommel vol van.

   Reply
 10. ferry

  Hoe kun je als gemeente (B&W) met praktisch nul draagkracht je best doen om het naar nul te krijgen.
  Door geen feestje ter waardering voor de vrijwilligers te organiseren.
  Mocht U niet lekker meer zitten in het Rabo-paleis en/of andere klachten hebben geacht B&W college
  laat het dan even weten aub.

  Reply
 11. HZdwg

  Degenen die de sleutel van het geldkistje hebben geven nu eenmaal makkelijker uit voor eigen comfort, status en hobby dan voor dingen verder van hun bed, ook als die urgenter of belangrijker zijn.
  Toezicht zou moetent verhinderen dat dat bizarre vormen aannnemt, maar als dat er niet is,….

  Reply
 12. Jacques Bierens

  Vraag mij af of al deze reacties van vrijwilligers komt. Je moet wel realistisch zijn t.a.v. een feestje voor deze mensen.
  Het is al eens eerder door de gemeente georganiseerd en toen namen er ongeveer 2500 mensen er aan deel.
  Er van uit gaande Den Helder ongeveer 12000 vrijwilligers heeft, was het feest voor een kleine groep.
  Kan je afvragen of je hiermee waardering voor deze vrijwilligers toont.
  Buiten het feit nog dat deze feestavond ongeveer 50.000 tot 100.000 euro zou kosten.
  Als we dan terechte kritiek hebben op het verspillen van gemeenschapsgeld moet je naar mijn mening daar niet aan meedoen.

  Reply
  1. RB

   wel de lusten niet de lasten, mooi is dat, het zou mooi zijn als die 12.000 vrijwilligers eens een weekje niet zou komen opdagen, dan ligt de hele gemeente op z’n gat en leert de gemeente deze gouwe gasten misschien eens waarderen

   Reply
  2. Roy Flem

   Een feestje hoeft voor mij niet perse. Het alleen door B&W uitspreken en kenbaar maken van hun welgemeende waardering, zou wat mij betreft voldoende zijn !

   Reply
 13. Peter

  Wel dure feesten als voor afscheid wethouders. Vorige week nog op DHA gestaan in het overzicht hetgeen de Gemeente De Kampanje nog eens toestopt. Deze wethouders zijn gewoon betaalde krachten waarvoor ook nog eens een groot feest werd gehouden. Een feest t.b.v. mensen die belangeloos zich inzetten voor de gemeenschap wordt geschrapt. Verhoudingen zijn helemaal zoek in deze..

  Reply
 14. HTD

  Wel hun eigen feestjes door laten gaan maar al die vrijwilligers die het overgrote deel draaiende houden afserveren, laat die lieden zelf eens 20 uur in de week vrijwilligerswerk gaan doen, wat heet “verbinden

  Reply
  1. George

   Je moet dit soort lieden niet in je vrijwilligers ploeg willen hebben.
   Meteen ruzie in de tent, want anders kunnen ze niet.

   Reply
 15. Rob

  Als vrijwilliger ben ik werkzaam bij verschillende organisaties. Daar worden mijn werkzaamheden erg gewaardeerd. Ik zou het vreemd vinden als de Gemeente daar iets van zou vinden. Zij zijn daar niet van op de hoogte of had ik dit ergens moeten melden??

  Reply
  1. Jacques Bierens

   Beste Rob, inderdaad is het vaak zo dat de instantie waarvoor je vrijwilligers werk doet laat blijken hoe je gewaardeerd wordt en dat is veelal meer van waarde voor jezelf.dan een gemeentefeestje met een paar duizend mensen.

   Reply
 16. ferry

  Het gaat hier niet om een feestje voor vrijwilligers met alle toeters en bellen.
  Verwacht ook niet dat het merendeel van de vrijwilligers hierop hoopt.
  Wat ik wel en normaal zou vinden is, dat zij die menen volksvertegenwoordiger te zijn een blijk van waardering
  geven aan al die vrijwilligers.

  Reply
 17. e

  @ Nico en Hopje , Ik hoor jullie niet., wat zijn jullie stil ! Jullie twee weten toch overal een positieve draai aan te geven ?

  Reply
 18. e

  @ Nico en Hopje. 6 December 10.58 vroeg ik naar jullie positieve draai hierover. Tot nu toe zijn jullie akelig stil .

  Reply
 19. RB

  net op SBS nieuws dat Amsterdam wel de vrijwilligers in het zonnetje zet….. DH ontzettend ondankbare gemeente

  Reply
  1. George Vinken

   Zou het niet weten @Hakatje, waarschijnlijk zijn de meesten daar te bescheiden voor om te reageren, het zijn vaak mensen die belangeloos handelen met ook een stukje liefdadigheid.
   Iets waar het blijkt….. in de gemeentelijke vergaderingen aan ontbreekt.
   Meer dan handen awards, leuk hoor nu nog zij die buiten de boot ooohh,, ;-)wacht even,,nee die is voor andere mensen. LOL

   Reply
 20. Dutch

  “Fijne feestdagen” luidt mijn geheel vrijwillige groet aan alle reaguurders van dit nooit saaie forum!

  Reply

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.