Geen parkeerontheffing, toch betalen

18

Den Helder – Wie voor volgend jaar een parkeerontheffing voor de binnenstad aanvraagt is hoe dan ook 41 euro kwijt, ook als de aanvraag wordt afgewezen. Dat schrijft de gemeente in een brief die bij de bewoners en ondernemers in de binnenstad is bezorgd.

Zoals bekend gaan de vrije ‘blauwe’ uren volgend jaar omlaag van 5 naar 3. Hiermee hoopt de gemeente dat de blauwe kaart minder vaak wordt doorgedraaid door personeel van de winkels, die op die manier de hele dag gratis parkeren en de plekken bezet houden voor de klanten. Ook zal zodra het nieuwe regime is ingegaan vaker worden gecontroleerd. De gemeente gaat er vanuit dat dit begin 2019 het geval is.

Naar verwachting per 1 maart 2019 (afhankelijk van wanneer de gemeenteraad een beslissing neemt) gaat het tarief voor een parkeerontheffing omhoog, naar 41 euro. Dit tarief gaat ook gelden voor aanvragen die worden afgewezen.

18 REACTIES

  • Ik heb die brief ook gehad, Die 41 euro , zijn leges kosten. Deze leges kosten worden gemaakt bij het aanvragen van de vergunning . Of deze wordt toegewezen of niet , die kosten, voor zeg maar de arbeidsloon aan die aanvraag ben je zo wie zo kwijt. En dan nog , wat is nu 41 euro voor een heel jaar parkeren . Als je dat op een parkeermeter moet betalen , ben je dat in een dag kwijt

   • 41 euro voor “niet” mogen parkeren is anders een knap bedrag
    blunder en “hark” actie zoveel van de pizzakoerier en z’n kornuiten.
    er is werkelijk niets veranderd… ook de mooie praatjes van dit soul, voorafgaand aan de verkiezingen is wederom een natte scheet gebleken. allemaal in de leer bij Rutte en Pechtold geweest zeker.
    van de regen in de sloot . . . dit is geen “drop” meer

    • Gelul Ad, Je mag best wel parkeren , alleen zonder parkeervergunning als die is afgewezen. En die 41 euro? Het is net als rij examendoen, je moet eerst het examen geld betalen en als je zakt ben je het geld kwijt

 1. ze moeten het tarief voor “niet bewoners” gewoon weer omhoog gooien, einde probleem……..
  maar ja simpele oplossingen kennen ze niet deze prutsers in de gemeente,moet allemaal weer moeilijk, duur, en niet controleerbare oplossingen

 2. u heeft nog vertrouwen in het nieuwe college? die hoop heb ik zelf al weer laten varen, wat een ongeregeld zakkenvullend zooitje bij elkaar

  • Wel eens uitgezocht @ henk , waar het idee van gratis parkeren is ontstaan ? Wel eens uitgezocht , waar de winkeliers hun voertuig parkeerde toen er nog betaald parkeren was ? Dan krijgt u misschien wel een andere kijk op deze zaak. Tekort parkeerplaatsen ? Ja, als de klant te beroerd is om een stukje te lopen , ze willen met hun auto het liefst de winkel in en parkeren naast de kassa , dan wel ja . Maar in de parkeergarage in de Koningdwarsstraat , is plaats zat.

  • Henk, ben je er van op de hoogte dat de ondernemers meebetaalden aan de overkapping in de straat. En dat ze meebetaalden aan de sloop van de overkapping? En dat ze meebetalen aan de herinrichting?

 3. Bruggen opkopen, 41 euro voor een drieregelig verzoekje, en antwoord “nee”, tja, de begroting moet sluitend worden zo. Het creatieve boekhouden is volop gaande.

 4. En de partij die deze parkeerblunder in het leven geroepen heeft , hoor je helemaal niet meer, laat staan, dat zij hun eigen veroorzaakte rotzooi helpen opruimen.

 5. da’s het enige wat je nog mag in deze gemeente, betalen betalen betalen, zelfs voor jan met de korte achternaam,
  denk (hoop) niet dat de pizzakoerier er nog een termijn achteraan kan doen…..

  • Als je ziet hoe de geschiedenis zich keer op keer herhaald is de kans daarop klein, denk ik. Het is onderhand al de derde keer op rij dat de burger stemt voor een club waarvan hij hoopt dat die doet wat de burger wil, en keer op keer raken de enthousiaste maar onervaren nieuwkomers helemaal ondergesneeuwd door de oude garde.

 6. Het wel of niet krijgen van een parkeervergunning is verworden tot een kansspel en over deze legeskosten moet de gemeente daarom mijns inziens kansspelbelasting betalen 😉

 7. Nee hoor , degene die de prijs wint , is belastingplichtig. Bij deze schiet je dus geweldig in je eigen voet .

 8. Het is natuurlijk wel suggestief wat hier door de gemeente wordt gemeld; ” Hiermee hoopt de gemeente dat de blauwe kaart minder vaak wordt doorgedraaid door personeel van de winkels, die op die manier de hele dag gratis parkeren en de plekken bezet houden voor de klanten.”
  Op maandagochtend is nog geen winkel open maar parkeren op het Julianaplein is bijkans onmogelijk. De “witte brigade” heeft ook ruimte nodig.
  Overigens, zonder elkaar nu de zwarte piet toe te spelen denk ik dat het veel belangrijker is om eens te kijken waarom het parkeerterrein zo vol staat. Zoals Henk al schrijft is er kennelijk ruimte nodig. Dan moet je als gemeente faciliteren.

Comments are closed.