Geen verkiezing raadslid van het jaar

14

Den Helder – Er komt dit jaar geen verkiezing van het raadslid van het jaar. Den Helder Actueel heeft besloten de verkiezing een jaartje over te slaan. Het is echter geen definitief einde, volgend jaar wordt de verkiezing weer gehouden.

De reden is simpel: de raad en haar individuele leden hebben dit jaar amper de kans gehad zich te bewijzen. De oude raad was in de aanloop naar de verkiezing van maart amper nog actief op het politieke vlak. De nieuwe raad (met 19 nieuwe gezichten) werd weliswaar eind maart geïnstalleerd, maar door de lange periode van collegevorming kwam het politieke leven pas daadwerkelijk ruim na de zomervakantie op gang. Bovendien kwamen er eind september nog eens zeven nieuwe raadsleden bij (waarvan vijf onervaren), zodat de huidige raad pas een paar maanden in haar huidige samenstelling functioneert.

Al met al betekent dit dat DHA van mening is dat er zowel voor de publieksjury als de vakjury (de raadsleden zelf) te weinig op terug te blikken is om daadwerkelijk een goede afweging te maken. Daarom is besloten de verkiezing tot raadslid van het jaar in 2018 eenmalig over te slaan. Eind 2019 keert de verkiezing terug, voor de zesde editie.

Eerdere winnaars:
Nel Dol (2013, vakjury)
Peter Reenders (2014, vakjury)
Michiel Wouters (2015, vakjury)
Andries Pruiksma (2016, vakjury)
Tjitske Biersteker (2016, publieksjury)
Roy Slort (2017, vakjury)
Carlo Assorgia (2017, publieksjury)

14 REACTIES

 1. De mensen die op Assorgia hebben gestemd zijn volgens mij van een koude Kerstmis thuis gekomen.

  • tsja…. het “reenders” verhaal 2.0
   net Rutte… vooraf een hoop (loze) praat en na de verkiezing wéér door de bekende strontkar overreden worden.
   die pizzabakker is al net zo’n type.

 2. Volgens mij kun je prima een verkiezing houden: de partij die zich het minst aan de verkiezingsbeloften houd, pronvinciale en gemeentelijke bevoegdheden door elkaar houd en vooralsnog meeloopt met de stroom.

  Goed gedaan Beter voor Den Helder ! Gebakken (pizza) lucht partij ….

 3. Als ik zo lees,(vakjury) Is dit een aardige eigenvleeskeuring. Laat de verkiezing eens over aan het publiek , die deze clowns in het gemeente circus hebben gekozen. Ik denk dat er dan aardig wat in het Marsdiep geflikkerd worden.

 4. Verkiezing van het intelligentste schaap in de kooi van Schuiling. Altijd leuk, maar veel heb je er niet aan.

  • De intelligentste ? Dan mijn beste Dick, komt de gehele raad in aanmerking. Zij zijn zo intelligent, dat zij voor vierjaar een maandelijks inkomen binnen geharkt hebben waar ze bijna niets voor hoeven te doen. Je kan zelfs wegblijven en toch geld vangen.

   • Bedankt voor je uitleg E. Ik dacht al waarom applaudisseren ze nou steeds, maar nu is het me duidelijk.

 5. Prijs voor de Beste Stadsomroeper.
  genomineerd 1. dhr eRBij
  2. mevr Berts
  3. dhr E .nn

  uitslag van deze verkiesing volgt spoedig

  en het is geworden……………………..?! xD

 6. Nog steeds geen openheid van financiën verhuizing schouwburg, Zeestad blokkeert democratie, hopeloze busverbinding Julianadorp, negeren van kiezer bij formatie: er is geen beste raadslid.

 7. De verkiezing raadslid van het jaar kan ook beter vervangen worden door bedrieger van het jaar (in de raad), dan heb je veel meer kandidaten.

Comments are closed.