DHA-A leader
DHA-A leader

Geld maatschappelijke stage terug naar gemeente

Den Helder – Scholen aan Zee kreeg voor het jaar 2017 een subsidie van 70.000 euro voor maatschappelijke stages. Van dit bedrag is 54 duizend euro uitgegeven. De gemeente vordert de niet uitgeven 16 duizend euro terug van de school.

Activiteiten die onder maatschappelijke stage vallen heeft Scholen aan Zee ondergebracht in het Community College. Het is een vorm van leren buiten de schoolbanken. Als leerling maak je kennis met vrijwilligerswerk: daar leer je van (praktijkervaring) én je levert een onbetaalde bijdrage aan de samenleving. Het geldt als een uitdaging om zich in te zetten voor de eigen leefomgeving en anderen. “Uit ervaring blijkt dat jongeren hun stage vaak erg leuk en leerzaam vinden”, zo meldt de website van Scholen aan Zee.

De terugvordering van genoemd overschot is een procedurele gang van zaken.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

LOS Den Helder is de lokale omroep van en voor Den Helder. Sinds 2017 is er een officieel samenwerkingsverband tussen de LOS en Den Helder Actueel.

Lees ook:

3 reacties

  1. Hijneken

    “Community College.”
    De verengelsing van de maatschappij begint bij de school. Kan het niet in het Nederlands of willen jullie dan niet.

Reageren is niet meer mogelijk.