DHA-A leader
DHA-A leader

Gemeente Den Helder en Asito creëren combinatiebanen

Den Helder – Werkgevers Asito en NH Post werkten de afgelopen maanden nauw samen met de gemeente Den Helder om combinatiebanen te creëren. Met een combinatiebaan krijgen mensen die afhankelijk zijn van een uitkering de kans om weer aan het werk te gaan bij meer dan een werkgever, zonder de administratieve rompslomp eromheen. Het was een langgekoesterde wens van de gemeente, werkgevers en medewerkers om daadwerkelijk invulling te geven aan gecombineerde banen.

Met een combinatiebaan draait alles om de medewerker als individu: er wordt gekeken wat er voor diegene nodig is om dit te laten slagen. Ze hebben met een combinatiebaan één contract en één salarisstrook, maar wel twéé banen. De papieren rompslomp is er niet, waardoor er een grote drempel is weggenomen. Voor Asito en NH Post is dit een goede manier om de contracten met een minder aantal uren op te vangen.

De gemeente Den Helder wil door goede samenwerking met Asito en NH Post nog meer werkgevers laten aansluiten. Wethouder Pieter Kos: “Mensen aan banen koppelen is vaak niet zo makkelijk als het lijkt voor de buitenwereld. Wij doen onze best, mensen in de ‘kaartenbak’ doen hun best en bedrijven doen hun best. Er bestaan nu eenmaal niet alleen maar banen met voldoende uren per week om een hoog genoeg inkomen te krijgen. Nu we beter kijken naar welke combinaties er zijn in uren en beter samen kijken hoe we dat inkomen wél hoog genoeg krijgen, zien we meteen verbetering. Zoveel meer mensen die graag aan het werk gaan bij twee of drie verschillende werkgevers. En dat ze niet het gedoe hebben van meerdere contracten past ook volledig bij hoe wij in de toekomst willen werken. Regels versimpelen en zaken die eerst lastig lijken, gewoon samen oplossen door het samen te doen.”

Unieke pilot
Voor de gemeente Den Helder en beide werkgevers was het aangaan van deze pilot uniek. Vanuit de gemeente is er meer tijd geïnvesteerd om mensen die uitkeringsafhankelijk zijn, weer deel uit te laten maken van de maatschappij. Deze groep werd nieuwsgierig gemaakt wat de gemeente voor hen kan beteken. Voor Asito en NH Post betekende dat het eigen bedrijfsbelang en de regels opzij moesten worden gezet om te kijken naar de individueel.

Linda Willems, HR-manager bij Asito: “bij de opstart kan je beren op de weg zien en daardoor niet verder uitwikkelen. Maar wij zijn gewoon gestart en leren gaandeweg waar aan te passen. Zo creëren we verbinding met mensen en andere werkgevers.”

De medewerkers die via de pilot aan het werk zijn gegaan, hebben weer vertrouwen in de gemeente en in de werkgevers. Frank Matroos, eigenaar NH Post: “je ziet een persoon echt groeien en zelfvertrouwen ontwikkelen. We weten niet zo goed wie blijer is, de persoon in kwestie of wij.”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

15 reacties

  1. e

   Begin eens met leren lezen !!! Caso !! Asitco ?? En Post NL ?? Volgens mij , staat er heel iets anders.

 1. RB

  ben benieuwd hoe ze het doen met de algemene loonheffingskorting anders ben je bij werkgever 2 voor jan met de korte achternaam bezig…..

    1. e

     Nee, De belastingdienst weet wat je inkomen is. Dat staat al ingevuld op de aangifteformulieren. Ze weten zelfs wat er op je bankrekeningen staat. Dus je kan ze bijna niet meer belazeren.

   1. RB

    ga er maar niet van uit, daar vind de belastingdienst vast wel een gaatje om je te plukken, zijn ze erg goed in…..

 2. Dutch

  pakketje afleveren en gelijk even een dweiltje door het huis halen…. Ik zeg: “win,win”

 3. Dutch

  oh en….beste e, caso schrijft Asicto….dus niet Asitco. ‘de pot verwijt de…… Beiden zijn dus uitgesloten voor het Helders Dictee.

 4. Afrim (@krasniqiafrim)

  Dit is schandalig om werkloze mensen te gebruiken als slaven, te sturen kastje naar de muur of als hoer te werken een uur daar een uur daar met een contract van 0 uren.Met dit zo contract werknemer heft niets aan, allen werkgever maakt winst en krijgen ook subsidie voor,omdat zogenoemde, ik help werkelozen. Uitzendbureau moet verdwijnen en in plats moet terug arbeidsbureau komen zelfde als vroeger.
  Gemende moet zelf langs de bedrijf gaan of bellen en werk zoeken voor minimal 6 manden contract liefs een jaar met normale salaris niet onder minimum loon.
  Waarom asicto heft geen vaste contracten als werknemers nodig heft omdat kan goedkoper werknemers krijgen van gemeente, dit is puur om bedrijf te speken een werknemers te gebruiken als slaaf of uitbuiten.

 5. Dutch

  leuke geënsceneerde bijdrage Afrim, lijkt net echt! Nu maar weer snel normaal doen hoor…

Reageren is niet meer mogelijk.