Kampioensbelt voor jonge judoka

0

Den Helder – Het tweede Kings Cup Judotoernooi vond zaterdag 1 december plaats in sportcentrum Drachten, georganiseerd werd door Judo Kings. Bij dit toernooi is er in plaats van een beker of medaille een supermooie kampioensbelt te winnen en bij de leeftijdscategorie 15 en ouder tevens een geldbedrag van 50 euro. Ook kan de verliezende finalist in de genoemde leeftijdscategorieën de winnaar tegen betaling weer uitdagen voor een ‘rematch’. Voor de winnaar valt er dan ook weer (extra) geld te verdienen. Voor degene die een tweede of derde prijs weet te behalen, is de prijs een medaille. Het was een toernooi waar deelnemers vanuit het hele land, maar zelfs ook uit het buitenland voor naartoe kwamen.

Vanuit Bakker Sports Schagen deden drie Helderse judoka’s mee, waarvan er uiteindelijk twee in de prijzen vielen. Het was de eerste keer dat de judoka’s aan dit toernooi deelnamen. Voor Jayden Tijdeman (10 jaar) was het vroeg opstaan. Na 75 minuten reistijd was om 07:30 uur de weging, waarna de wedstrijden om 09:00 begonnen. Jayden was ingedeeld in de leeftijds- en gewichtsklasse -12, under 34 kg. Hierin waren in totaal 12 judoka’s ingedeeld. Hij kreeg te maken met een aantal sterke tegenstanders die het hem niet cadeau gaven, maar toch wist hij alle partijen te winnen. Het leverde hem de felbegeerde kampioensbelt op. Eentje om trots op te zijn.

B.J. Schippers (11 jaar) kon gelukkig wel uitslapen. B. J. kwam uit in de leeftijds- en gewichtsklasse -12, under 42 kg. In deze klasse waren in totaal 13 judoka’s ingedeeld. Na een winstpartij moest hij al aantreden tegen de uiteindelijke winnaar. Een judoka die hij al eerder was tegengekomen tijdens toernooien. Deze tegenstander bleek een maatje te groot en de partij werd helaas verloren. Nu moest hij de volgende partijen zien te winnen om nog aanspraak te kunnen maken op de 3e prijs. Dit lukte met overtuiging!