Leerlingen Thorbecke op podium met ‘Pink Floyd’

1

Den Helder – Het inmiddels ruim tien jaar bestaande Pink Floyd Project heeft de handen ineen geslagen met de Nederlandse kinderrechtenorganisatie KidsRights. Om hun werk ook in Nederland voortdurend onder de aandacht te blijven brengen is er onder meer een speciaal project bedacht: een plaatselijk kinderkoor zingt mee tijdens een show van Pink Floyd Project. In Den Helder zal daarom in samenwerking met Meerwerf basisschool Thorbecke gezamenlijk worden opgetreden in De Kampanje en wel op zaterdag 22 december.

KidsRights komt op voor kwetsbare kinderen en steunt lokale ontwikkelingsprojecten wereldwijd. Bovendien richtte KidsRights in 2005 de Internationale Kindervredesprijs op. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor kinderrechten en de situatie van kwetsbare kinderen.

Aan de optredens van het Pink Floyd Project werken kinderen mee van lokale scholen. Niet alleen zingen zij mee bij het nummer ‘Another brick in the Wall’, maar óók vragen zij aandacht voor kinderen in de rest van de wereld die het niet zo goed hebben als zijzelf. Dit doen ze door de Stichting KidsRights onder de aandacht te brengen, terwijl er een informatieboodschap meedraait op een groot videoscherm op het podium. Bovendien worden bezoekers van het concert uitgenodigd om per SMS geld over te maken op de rekening van KidsRights.

KidsRight
Meerwerf basisschool Thorbecke is een openbare basisschool midden in het centrum van Den Helder. De rechten van het kind en de rechten van de mens zijn een bron van inspiratie voor het openbare onderwijs. Jaarlijks staan we tijdens de week van het Openbaar Onderwijs stil bij deze rechten. Wij ondersteunen het werk van KidsRight dan ook graag en zijn daarnaast trots dat onze leerlingen samen met het Pink Floyd Project op het podium mogen staan in het prachtige theater de Kampanje, aldus Henk Cup van de school.

1 REACTIE

Comments are closed.