Lezing over de bakermat van de beschaving

0

Den Helder – Karin Braamhorst komt dinsdagavond 8 januari naar School 7 voor een lezing over Iran: “De bakermat van de beschaving”. Braamhorst kent Iran van binnen en van buiten; in oktober begeleidde zij nog een cultuurreis naar dit oude land. Ze is erg onder de indruk van de vele cultuurschatten, maar ook van de gastvrije en vriendelijke bevolking.

Zij vertelt deze avond over de eeuwenoude geschiedenis van het oude Iran (7000 – 330 v. C). Dit doet ze aan de hand van de indrukwekkende tentoonstelling die recent te zien was in het Drents museum in Assen. De objecten die daar tentoongesteld werden zijn uit zeer diverse culturen afkomstig: oeroude vuistbijlen, sierlijk beschilderd aardewerk, gouden drinkbekers en sieraden, bizarre schenkkannen, prachtige spekstenen bekers, en bijzondere kleitabletten met het oude spijkerschrift.

De kunsthistorische lezing over Iran op dinsdag 8 januari in School 7, Keizersgracht 94, aanvang 19.30 uur, toegang € 8,50. Kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie van de bibliotheken.